Ναδάλ: “Ξέρω τι να περιμένω απ’τον Ρότζερ” – VIDEO

13:51 5/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο δρόμος της υπεράσπισης περνάει απ’τον αιώνιο αντίπαλο

Δύο νίκες μακριά από τον 12ο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν, είναι ο Ράφαελ Ναδάλ και το επόμενο βήμα που καλείται να κάνει, είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Την Παρασκευή, ο Βασιλιάς του χώματος θα αντιμετωπίσει τον Βασιλιά του τένις, Ρότζερ Φέντερερ σε έναν blockbuster ημιτελικό που περιμένει όλη υφήλιος.

“Για να είμαι ειλικρινής, το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι βρίσκομαι στα ημιτελικά. Ο τρόπος που παίζω είναι πολύ θετικός. Παίζω

πολύ καλά, πολύ σταθερά. Κερδίζω ματς κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους όπως σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’αυτό” είπε ο 33χρονος από τη Μαγιόρκα, μετά τη φανταστική εμφάνιση και νίκη με 6-1, 6-1, 6-3 επί του Κέι Νισικόρι.

“Φυσικά το να έχω τον Ρότζερ απέναντί μου στα ημιτελικά, είναι κάτι το ιδιαίτερο. Έχουμε μοιραστεί τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας μας στο court, αντιμετωπίζοντας ο ένας τον άλλον. Είναι ένα ακόμη επεισόδιο και είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Θα είναι μια πολύ ξεχωριστεί στιγμή και θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος γι’αυτό”

Οσον αφορά για το τι περιμένει να φέρει στο γήπεδο ο Φέντερερ την Κυριακή, ο Ναδάλ έδειξε πολύ διαβασμένος…

“Πάντα δοκιμάζουμε πράγματα μεταξύ μας. Θα δούμε πως θα πάει. Περιμένω να παίξει επιθετικά, να αλλάζει τον ρυθμό και να πηγαίνει στο φιλέ. Έτσι πιστεύω ότι θα παίξει γιατί παίζει καλά και έχει το τένις για να το καταφέρει.

“Πρέπει να είμαι σταθερός και να χτυπάω τη μπάλα αρκετά δυνατά ώστε να μην του επιτρέπω να τα κάνει αυτά. Πρέπει να τον αναγκάσω να εκτελεί από δύσκολες θέσεις, ώστε να έχει λιγότερες πιθανότητες να έρθει στο φιλέ ή να παίξει επιθετικά. Αν μπορέσω να παίξω καλό τένις με το forehand και το backhand, ελπίζω να του δημιουργήσω μπελάδες. Αν όχι, θα μπλέξω εγώ…”

Θα είναι η 39η φορά που οι δύο αιώνιοι θα αναμετρηθούν στο tour, με τον Ναδάλ να καλείται να βάλει τέλος στο σερί των 5 νικών του Φέντερερ, μετά το Australian Open 2014.

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του Roland Garros και η πρώτη μετά το 2005! Έχουν παίξει τέσσερις φορές στον τελικό του Παρισιού. Ο Ναδάλ έχει κερδίσει και τα πέντε ματς στο Γαλλικό Όπεν.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | OOP

The post Ναδάλ: “Ξέρω τι να περιμένω απ’τον Ρότζερ” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα