Ο Προμηθέας έκανε εύκολα το 2-2

Η έδρα είχε την τιμητική της και στον 4ο ημιτελικό Προμηθέα-ΑΕΚ. Όπως και στα προηγούμενα τρία παιχνίδια οι γηπεδούχοι επικράτησαν και όλα τώρα θα κριθούν σε 5ο αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Ο Προμηθέας βασισμένος σε μια πολύ δυνατή και πιεστική άμυνα κατάφερε να κερδίσει πολύ καθαρά με 70-54 χωρίς στην πραγματικότητα να απειληθεί αληθινά από τα ξεσπάσματα της ΑΕΚ κυρίως στην Τρίτη περίοδο.

Μετά το αρχικό 4-8 υπέρ
της ΑΕΚ οι γηπεδούχοι έτρεξαν πολύ γρήγορα ένα σερί 15-1 και προσπέρασαν με 19-9. Με τον Τερέλ Παρκς να κυριαρχεί μέσα στις δύο ρακέτες και να κάνει πάρτι απέναντι στους ψηλούς της ΑΕΚ ο Προμηθέας πήγε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια προηγούμενος με 38-29 ενώ για την ΑΕΚ το πιο σοβαρό πρόβλημα ήταν η αστοχία της στο μακρινό σουτ, τα εύκολα λάθη και το 4ο φάουλ του Σάκοτα.

Στην Τρίτη περίοδο οι παίκτες του Μπάνκι αντέδρασαν και μείωσαν μέχρι το 43-40 αλλά δεν είχαν περισσότερες δυνάμεις. Με διαδοχικά τρίποντα από Λίποβι και Κασελάκη οι γηπεδούχοι ξέφυγαν 63-49 με λιγότερο από έξι λεπτά για το τέλος και στην ουσία κλείδωσαν τη νίκη. Έτσι όλα θα κριθούν σε 5ο αγώνα την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Χολ 2, Λίποβι 9, Γκίκας 4, Τσαϊρέλης 2, Γερομιχαλός, Κασελάκης 6, Σαλούστρος 6, Κατσίβελης, Μέιερ 11, Μπράουν 7, Ελις 7, Παρκς 16.

ΑΕΚ: Εμπάκουε, Γιορκ 5, Τζέιμς 5, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 7, Λαρεντζάκης 3, Θίοντορ 12, Σαντ-Ροος 12, Χάντερ 10.
Keywords
Τυχαία Θέματα