Φέντερερ: “Δεν επέστρεψα στο χώμα για να τον αποφύγω” – VIDEO

10:06 5/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Ρότζερ Φέντερερ δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τον αντίζηλό του και μάλιστα στην αγαπημένη του επιφάνεια

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και κάπως έτσι προσεγγίζει τον σπουδαίο ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ, ο Ρότζερ Φέντερερ.

Μπορεί να μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες επί του Ισπανού ταυρομάχου, ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα που κατατάσσουν αουτσάιντερ τον Ελβετό και μάλιστα, όχι ισχυρό…

Ο ίδιος, όμως, δείχνει να αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυσκολίες του εγχειρήματος και είναι αποφασισμένος να κάνει το καλύτερο που μπορεί

προκειμένου να γίνει μόλις ο 3ος τενίστας στην ιστορία που κερδίζει τον Ράφαελ Ναδάλ στο Παρίσι (Σόντερλινγκ και Τζόκοβιτς οι άλλοι δύο).

Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου μετά τη δύσκολη επικράτηση επί του Βαβρίνκα στα προημιτελικά, δεν επέστρεψε στο Παρίσι μετά από 4 χρόνια για να αποφύγει τον Ναδάλ…

“Χμ.. Ο επόμενος αντίπαλος είναι “ΟΚ”. Ξέρει πως πρέπει να παίζει στο χώμα, δυστυχώς… Η αλήθεια είναι ότι νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση που είμαι ξανά στο Roland Garros και στα ημιτελικά. Αν επέστρεψα στο χώμα, ήταν επίσης για να αντιμετωπίσω και πάλι τον Ράφα. Εδώ είμαστε. Θα έχουμε το παιχνίδι μας. Όταν επέστρεψα στο χώμα, ήξερα ότι υπάρχει περίπτωση να τον συναντήσω. Δεν έπαιξα χώμα, ελπίζοντας να τον αποφύγω αλλά ελπίζοντας να τον συναντήσω γιατί ο δρόμος προς τη νίκη, περνάει από εκείνον” ήταν τα σπουδαία λόγια του Βασιλιά για τον Ναδάλ.

Συνεχίζοντας την αναφορά του για την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου match-up, ο 37χρονος Ελβετός, είπε: “Ειδικά στο χώμα, με τον Ναδάλ, πρέπει να γνωρίζεις τα δυνατά του σημεία και τι θα παρατάξει στο τραπέζι. Το γεγονός ότι είναι αριστερόχειρας, αλλάζει τα πάντα. Έχω δύο ημέρες να προετοιμαστώ. Είναι καλύτερα από μια, είναι καλύτερα από καμία. Θα έχω περισσότερες προπονήσεις με αριστερόχειρες, περισσότερα σερβίς και τέτοια.

“Έχω παίξει με πέντε δεξιόχειρες, οπότε για μένα είναι μια μεγάλη αλλαγή. Ο τρόπος που έρχεται η μπάλα, το διαφορετικό σπιν, όλα είναι διαφορετικά. Πρέπει να συνηθίσεις γρήγορα. Δεν έχεις χρόνο να χάσεις. Γι’αυτό πρέπει να μην νιώθεις φόβο να πάρεις τις σπιναριστές μπάλες, τις μπάλες με sliding, με kick κι αυτό θα κάνω την Παρασκευή.

Ο Φέντερερ γνωρίζει ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, όμως δεν προτίθεται να παραδώσει εύκολα τα όπλα…

“Όπως και απέναντι σε κάθε αντίπαλο, υπάρχει ελπίδα. Διαφορετικά κανένας δεν θα ερχόταν στο γήπεδο, γιατί όλοι θα ήξεραν το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο αθλητισμός και τίποτα δεν κρίνεται πριν το παιχνίδι. Αυτό πιστεύουν όλοι, όταν αντιμετωπίζουν τον Ράφα. Ξέρουν ότι θα είναι δύσκολο. Όμως ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Μπορεί να είναι άρρωστος. Ίσως υπάρχει τρομερός άνεμος, ίσως βρέχει για 10 ημέρες συνεχόμενα. Απλά δεν ξέρεις. Γι’αυτό πρέπει να είσαι προετοιμασμένος καλά”

“Για μένα, παίζοντας με τον Ναδάλ, δεν είναι απλό. Έπαιξα πέντε ματς για να φτάσω εδώ. Γι’αυτό είμαι χαρούμενος που θα αντιμετωπίσω τον Ράφα γιατί, για να καταφέρεις κάτι καλό στο χώμα, θα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις σε κάποια φάση. Ήξερα, ερχόμενος εδώ ότι μπορεί να συμβεί αυτό. Αν ήθελα να τον αποφύγω, απλά δεν θα έπαιζα στο χώμα. Δεν θα ερχόμουν εδώ”

Ο Φέντερερ μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες επί του Ναδάλ, στις τελευταίες ισάριθμες αναμετρήσεις τους. Η τελευταία νίκη του Ισπανού ήταν στην Αυστραλία το 2014.

Στο συνολικό head to head, ο Ράφα προηγείται 23-15 ενώ στο χώμα το σκορ είναι 13-2 ενώ έχουν συναντηθεί πέντε φορές στο Γαλλικό Όπεν, με τον Ισπανό να έχει φύγει νικητές σε όλες.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | OOP

The post Φέντερερ: “Δεν επέστρεψα στο χώμα για να τον αποφύγω” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα