Τζόκοβιτς: “Οι στόχοι πάντα είναι υψηλοί, αλλά πρέπει να μειώσω τις προσδοκίες”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε το Σάββατο στο Παρίσι, όπου και ξεκίνησε την προετοιμασία του για το φετινό Roland Garros, έχοντας και μια θερμή συνάντηση με τον Ράφα Ναδάλ, με τον κάτοχο του τίτλου και Νο1 του κόσμου να παραδέχεται στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, ότι στο Παρίσι φέτος οι προσδοκίες είναι χαμηλές, αν και οι στόχοι παραμένουν υψηλοί.

“Σχεδόν νιώθω αμήχανα στο να πω ποιες είναι οι προσδοκίες μου. Οτιδήποτε άλλο εκτός από τον τίτλο για μένα δεν είναι ικανοποιητικό. Πάντα έτσι

ήταν. Μπορεί να ακούγεται αλαζονικό σε πολλούς ανθρώπους, αλλά νομίζω ότι έχω την καριέρα που πρέπει να βλέπω πάντα την κορυφή.”

“Κατά κάποιον τρόπο, παίζοντας ακόμα σε αυτό το υψηλό επίπεδο, ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι  προσπάθεια να γράψω ιστορία στο άθλημα και να κερδίσω τους μεγαλύτερους τίτλους και σίγουρα το Roland Garros είναι ένας από αυτούς.”

“Γι’ αυτό οι ελπίδες μου και οι στόχοι είναι πάντα οι ίδιοι, αλλά πρέπει να μειώσω τις προσδοκίες μου. Όταν το λέω αυτό εννοώ ότι ίσως να μην σκέφτομαι πολύ, εκ των προτέρων όσον αφορά το τουρνουά και ποιους θα αντιμετωπίσω στους επόμενους γύρους, αλλά πραγματικά να το κάνω μέρα με τη μέρα, βήμα-βήμα και να χτίσω το παιχνίδι μου.”

Όσο για το αν τον επηρεάζει το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε έναν τίτλο μέχρι στιγμής στο 2024 ο Τζόκοβιτς είπε: “Φυσικά και με επηρεάζει. Οι τελευταίοι 5 μήνες που είχα μέσα στη χρονιά δεν ήταν και οι καλύτεροι όσον αφορά το τένις μου.”

“Γι’ αυτό επικεντρώνομαι σε καθημερινή βάση περισσότερο στο να χτίσω τη φόρμα και το μομέντουμ μου έτσι ώστε να έχω περισσότερες ελπίδες για να φτάσω μακριά στο τουρνουά.”

Ο Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο φετινό Roland Garros παίζοντας κόντρα στον Γάλλο Πιερ Ουγκ Ερμπέρ. 

 ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Τζόκοβιτς: “Οι στόχοι πάντα είναι υψηλοί, αλλά πρέπει να μειώσω τις προσδοκίες” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα