Μόγια: “Ο Ράφα θα παίξει μέχρι θανάτου”

Λίγο πριν την έναρξη του Roland Garros, ο Κάρλος Μόγια μίλησε στο επίσημο σάιτ της ATP για τις πιθανότητες που έχει ο Ράφα Ναδάλ στο γαλλικό όπεν, αλλά και για τη δύσκολη πρεμιέρα της Δευτέρας απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρερ.

“Ο Ράφα δείχνει βελτίωση. Το επίπεδο στις προπονήσεις είναι αρκετά υψηλό. Τώρα θα πρέπει να το φέρει και στους αγώνες. Πιστεύουμε ότι είναι αρκετά ικανός να παίξει με αυτοπεποίθηση.”, είπε ο Μόγια

“Καλές

προπονήσεις έκανε και στη Ρώμη αλλά στη συνέχεια έχασε από τον Χουρκάτς στον 2ο γύρο. Υπήρχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα εκεί. Κατά διαστήματα έπαιζε σε υψηλό επίπεδο, αλλά του έλειπε η συνέπεια. Από την επιστροφή του και μετά, ίσως (κόντρα στον Χουρκάτς) ήταν η πρώτη φορά που πήγε σε ένα ματς με αυτοπεποίθηση. Δεν πήγε όπως το περιμέναμε. Τώρα, η εβδομάδα που έκανε προπόνηση θα μπορούσε να τον βοηθήσει να αποκτήσει το επίπεδο που πάντα αναζητά μέσα σε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό.”

“Στη Ρώμη είχε κάποιες καλές προπονήσεις και κάποιες όχι. Εδώ όλες ήταν θετικές. Σίγουρα είναι προπονήσεις όμως δεν έχει χάσει set με κάνεναν αντίπαλο. Νομίζω ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Η πρόοδος ειναι θετική. Όλα όσα έγιναν στο παρελθόν έχουν μείνει εκεί. Τουλάχιστον για την ώρα.”

Για το γεγονός ότι ο Ναδάλ έχει συμπληρώσει 13 ώρες προπόνησης μέχρι τώρα ο Μόγια είπε: “Αυτή τη φορά είναι πολύ πιο πίσω από ότι σε άλλες περιπτώσεις. Γι’ αυτό προπονείται περισσότερες ώρες από το κανονικό. Έπρεπε να επιταχύνουμε την προετοιμασία με περισσότερες ώρες στο γήπεδο. Είναι κάτι που δεν μας αρέσει να κάνουμε, αλλά στο τέλος πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό που πιστεύουμε ότι χρειάζεται ο Ράφα.”

Για την πρεμιέρα κόντρα στον Ζβέρεφ: “Από τη πλευρά μας ξέρουμε που βρισκόμαστε. Κρατήστε αυτό: Θα είναι ένα πολύ σκληρό ματς, μια μεγάλη μάχη. Αν ο Ράφα μπορεί να παίξει στο επίπεδο που έπαιξε στις προπονήσεις γιατί να μην σκεφτεί θετικά γι’ αυτό το ματς; Ωστόσο,σίγουρα δεν είναι θετικό να παίζεις με τον Ζβέρεφ στον 1ο γύρο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να λέμε τα πράγματα έτσι όπως είναι.”

“Ο Ράφα θα παίξει μέχρι θανάτου, στο 100% δίνοντας τα πάντα! Είμαστε σε μια νέα κατάσταση. Αγώνες των 5 sets. Δεν το έχει κάνει για 2 χρόνια, αλλά πιστεύουμε ότι ειναι έτοιμος. Αν του συμβεί κάτι δεν θα ειναι εξαιτίας έλλειψης προπονήσεων ή αγώνων. Θα οφείλεται σε μια προσπάθεια που το σώμα του δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει, αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί τίποτα.”

 ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Μόγια: “Ο Ράφα θα παίξει μέχρι θανάτου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα