Τον Τιμ-ώρησε… – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε για δεύτερη σερί ματς πολύ καλά κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ οδηγώντας το ματς σε τρίτο σετ αλλά, στις λεπτομέρειες, ο Αυστριακός έβγαλε την ποιότητά του και κατάφερε να βγει αλώβητος από τα εμπόδια που του έβαλε ο Ελληνας τενίστας.

Είναι στο σωστό δρόμο…

Οταν τα βάζεις στα ίσια με τον No6 τενίστα στον κόσμο, σίγουρα κάτι έχεις κάνει καλά.

Και αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ουσιαστικά μπήκε στο ματς από το δεύτερο σετ

και μετά, αναδεικνύει και την προσπάθεια που κατέβαλλε.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα πάντα είναι αυτό που μετράει και ο 25χρονος Αυστριακός κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον καλύτερο Ελληνα τενίστα με 6-2, 3-6, 6-3 για να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Indian Wells.

Και ασφαλώς θα περίμενε να το πράξει πολύ άνετα μετά το πέρας ενός πρώτου σετ που κύλησε πολύ άσχημα για τον εκπρόσωπό μας.

Ο Στεφ ήταν πολύ νωθρός εκεί και έχασε κατά κράτος τη μάχη από τη βασική γραμμή από τον Τιμ ενώ ούτε το σερβίς του, από το οποίο αντλεί πάντα αυτοπεποίθηση, του έδωσε κάτι σπουδαίο.

Με πολλά αβίαστα και αρκετά misshit, η διεκδίκηση του σετ πήγε περίπατο όταν και βρέθηκε πίσω με 0-4 αλλά μπόρεσε, προς το τέλος του, να βρει έναν υποτυπώδη ρυθμό περισσότερο για να του δώσει μομέντουμ για το δεύτερο σετ.

Ο Στέφανος θα έπρεπε να διαγράψει όσα συνέβησαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και να κάνει ολικό restart στο δεύτερο.

Και το έκανε!

Μετά από ένα σημαντικό hold, είδε τον Τιμ να αγχώνεται για πρώτη φορά στο ματς, να κάνει μαζεμένα κάποια αβίαστα και στην πρώτη του ευκαιρία για break, την άρπαξε από τα μαλλιά και ξαφνικά βρέθηκε να ηγείται!

Στη συνέχεια είδαμε έναν άλλο Στέφανο, βελτιωμένο σε όλα τα επίπεδα.

Το μομέντουμ άλλαξε και μαζί με αυτό και το παιχνίδι του. Τα σερβίς λειτουργούσαν, τα groundstrokes είχαν πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότερα και πίστη στην εκτέλεση σε αντίθεση με τον Τιμ που είχε αρχίσει να ρίχνει την απόδοσή του.

Ωστόσο, πάλεψε για να ισοφαρίσει τον Στέφανο με το πιο κρίσιμο game να έρχεται στο 4-2 όταν και ο Στέφανος έσωσε το μοναδικό break point που δημιούργησε στο δεύτερο σετ ο Τιμ.

Τελικά, τελείωσε τη δουλειά και έκανε με πειστικό τρόπο το 1-1 οδηγώντας το ματς σε αμφίρροπο τρίτο σετ.

Εκεί, το επίπεδο τένις που παίχτηκε ανέβηκε κατακόρυφα και οι δύο τενίστες πραγματικά τα έδωσαν όλα για τη νίκη.

Μετά από ένα φοβερό game και τρομερό τένις και από τους δύο, ο Στεφ έσωσε τέσσερα break point του Τιμ αλλά προδόθηκε στο πέμπτο από το πολύ επιθετικό παιχνίδι του Αυστριακού που τελείωσε το ματς με το μέτριο 3/10 στις ευκαιρίες για break.

Το ματς πήγε να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο του Τσιτσιπά, που είχε νευριάσει παράλληλα με τον Σεντρίκ Μουριέ για διπλή παρατήρηση για time violation, όταν και έμεινε πίσω με 1-4.

Ωστόσο, σιγά-σιγά και συνεπικουρούμενος από νέα ξαφνική πτώση στην απόδοση του Τιμ, μείωσε σε 3-4 αλλά ούτε και τότε η χαρά του είχε συνέχεια.

Στο επόμενο game πραγματικά έκανε ό,τι μπορούσε αλλά ένας “σκυλιασμένος” Τιμ επέστρεφε τα πάντα και τελικά ο Αυστριακός δικαιώθηκε για το πείσμα του πετυχαίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στην παρουσία του Στέφανου στο Indian Wells που ήταν θετική κατά τα άλλα.

Στο πλευρό του πατέρα του, Απόστολου, βρέθηκε και ο Μάρκος Παγδατής στις κερκίδες του κεντρικού γηπέδου της διοργάνωσης.

Τόμας Μπέρντιχ και Μίσα Ζβέρεφ προκρίθηκαν στον τρίτο γύρο σε άλλα ματς του πρωινού προγράμματος.

Σάββατο, 10/3: 2ος γύρος Indian Wells

Thiem (Austria) beat Tsitsipas (Greece) 6-2 3-6 6-3

Berdych (Czech Republic) beat Marterer (Germany) 6-1 6-4

M.Zverev (Germany) beat Kukushkin (Kazakhstan) 6-3 4-6 6-1

NDIAN WELLS MASTERS DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Τον Τιμ-ώρησε…VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα