Είμαι χωματάς! – VIDEO

Στην, εκ πρώτης όψεως, παράδοξη διαπίστωση πως είναι ένας τενίστας που λατρεύει τη χωμάτινη επιφάνεια, έφτασε ο Ρότζερ Φέντερερ πιθανώς σαν προάγγελο(;) της φετινής του παρουσίας στην κόκκινη επιφάνεια!

Λαμβάνοντας υπόψιν, ψυχρά, τους αριθμούς της καριέρας του, χωματά δεν τον λες!

Αλλωστε, μόλις ένα από τα 20 Grand Slam που έχει κερδίσει έχουν έρθει σε αυτήν την επιφάνεια ενώ μόλις οι 11 από τους 97 συνολικά τίτλους που έχει κερδίσει έχουν έρθει στο χώμα.

Ωστόσο, αυτό λέει τη μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή έγκειται στο γεγονός

πως είναι ένας άνθρωπος που έχει φτάσει σε πέντε τελικούς Ρολάν Γκαρός, τους τέσσερις εκ των οποίων έχασε από έναν άνθρωπο που απλά δεν…νικιέται στη συγκεκριμένη επιφάνεια όντας μακράν ο καλύτερος χωμάτινος τενίστας όλων των εποχών!

Ο λόγος φυσικά για τον Ραφαέλ Ναδάλ που έχει στερήσει και αρκετά πολύ δυνατά χωμάτινα Masters στον “Βασιλιά” με αποκορύφωμα τον απίστευτο τελικό της Ρώμης το 2006 όταν και ο Φεντ έχασε match point σε πεντάσετο, τότε αγώνα (τελικά ο Φέντερερ δεν κατάφερε να κατακτήσει ποτέ τη Ρώμη).

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η τεράστια επιτυχία του έχει αντικειμενικά έρθει σε άλλες επιφάνειες (σκληρή, γρασίδι), ο Μαέστρος είναι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του στο χώμα ενώ θεωρεί τον εαυτό του χωματά!

“Ουσιαστικά, είμαι χωματάς. Μεγάλωσα στο χώμα. Εκεί έπαιζα βασικά μικρός ενώ ακόμα και σε indoor συνθήκες, προπονούμουν πιο πολύ σε χώμα. Μου άρεσε πολύ το χώμα αλλά από την αρχή στην καριέρα μου ήταν δύσκολα τα πράγματα εκεί. Θυμάμαι έχασα τους πρώτες 11 αγώνες μου. Η επιτυχία ήρθε πιο γρήγορα στις άλλες επιφάνειες και άργησε αρκετά να έρθει στο χώμα. Οταν βλέπεις ότι έχεις επιτυχία σε άλλες επιφάνειες, είναι λογικό να διαμορφώνεις και ανάλογα το πρόγραμμά σου”.

“Αλλά πιστεύω ότι είμαι καλός χωμάτινος τενίστας αν και υπάρχουν μπόλικοι καλύτεροι από μένα. Εχω κερδίσει Masters εκεί και το Ρολάν Γκαρός φυσικά, έχοντας πολλές ευκαιρίες να το πάρω. Είμαι ικανοποιημένος από την καριέρα μου εκεί” κατέληξε ο Φέντερερ.

Κώστας Αϊτάκης

The post Είμαι χωματάς! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα