Το “κτήνος” επέστρεψε! – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επέστρεψε στον…φυσικό του χώρο και ήταν, το λιγότερο, τρομακτικός στην επιβλητική νίκη του επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ στο πρώτο φετινό του ματς στο χώμα!

Αν η πρώτη φετινή εμφάνιση του Ραφαέλ Ναδάλ στο χώμα είναι ενδεικτική για τη συνέχεια, σκούρα τα πράγματα και για τους φετινούς του αντιπάλους στην clay court season!

O 32χρονος Ισπανός παρέδωσε μία ακόμα απίστευτη παράσταση στην επιφάνεια που του έχει δώσει τόσες και τόσες χαρές στο παρελθόν σβήνοντας παράλληλα πάρα πολλά ερωτηματικά τόσο

και για την αγωνιστική του κατάσταση όσο και για κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να απασχολεί τον πολυνίκη θρύλο του αθλήματος που συνέτριψε τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ με το επιβλητικό 6-1, 6-1 δείχνοντας από την πολύ αρχή της φετινής του παρουσίας στο χώμα τα “δόντια” του και ότι δεν θα αφήσει κανέναν να του πάρει τα…πολλά σκήπτρα που έχει εκεί!

Φρέσκος, κυριαρχικός, με τρομερά τρεξίματα, ένα forehand σε “κτηνώδη” κατάσταση, εξαιρετικός στους κρίσιμους πόντους (έσβησε πέντε break point του Αγούτ), όλα αυτά συνθέτουν την αψεγάδιαστη εικόνα που είχε ο “ταυρομάχος” στην πρεμιέρα του σε ένα τουρνουά όπου διεκδικεί τον ανεπανάληπτο αριθμό των δώδεκα κατακτήσεων…

Και όλα αυτά κόντρα σε έναν όχι τυχαίο αντίπαλο, αλλά στον άνθρωπο που κέρδισε δύο φορές φέτος τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην αγαπημένη επιφάνεια του Σέρβου, τη σκληρή, την Τετάρτη όμως υπέστη την πιο βαριά ήττα της καριέρας του στο χώμα με συνολική συγκομιδή…δύο games.

Ένα ματς δεν αποτελεί φυσικά ασφαλές δείγμα γραφής, ωστόσο, επειδή γνωρίζουμε τον Ράφα όλα αυτά τα χρόνια, είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους ότι θα χρειαστεί κάτι πραγματικό εξαιρετικό ώστε να μην σαρώσει τα πάντα στο διάβα του σε μια ακόμα χωμάτινη περίοδο!

Αγωνιστικά, ελάχιστα πράγματα μπορεί να σχολιάσει κανείς καθώς ο Ράφα κέρδισε τη συντριπτική πλειοψηφία των “μαχών” που δόθηκαν από τη βασική γραμμή με τον Αγούτ να “πληρώνει” την αδυναμία του να προσπαθήσει έστω να αλλάξει κάπως τον ρυθμό των πόντων επιχειρώντας ίσως κάποια dropshot ή ανεβάσματα στο φιλέ.

Το δεύτερο σετ ήταν μια…δυνατότερη προπόνηση για τον Ράφα καθώς ο συμπατριώτης του τον απείλησε περισσότερο, έφτασε μάλιστα σε μερικά break point αλλά ολοκλήρωσε το ματς με το απογοητευτικό 0/5 στο συγκεκριμένο κομμάτι…

Τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ αντιμετωπίζει ο Ναδάλ στον τρίτο γύρο σε ένα repeat του περσινού ημιτελικού και θα είναι φυσικά το τεράστιο φαβορί για την πρόκριση.

Ο Βούλγαρος τενίστας μπόρεσε, επιτέλους να πετύχει δύο κολλητές νίκες μετά από καιρό κερδίζοντας τον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ με 7-6(2), 6-4, εκτός όμως συγκλονιστικού απροόπτου, θα μείνει στον τρίτο γύρο του Μόντε Κάρλο.

Τετάρτη 17/4: 2ος γύρος Monte Carlo Rolex Masters

Tsitsipas (Greece) beat Kukushkin (Kazakhstan) 6-3 7-5
Medvedev (Russia) beat Albot (Moldavia) 6-1 6-2
Herbert (France) beat Nishikori (Japan) 7-5 6-4
Norrie (Great Britain) beat Fucsovics (Hungary) 7-6(3) 6-3
Fognini (Italy) beat Simon by walkover
Fritz (USA) beat Schwartzman (Argentina) 6-4 6-2
Zverev (Germany) beat Auger-Aliassime (Canada) 6-1 6-4
Nadal (Spain) beat Agut (Spain) 6-1 6-1
Dimitrov (Bulgaria) beat Struff (Germany) 7-6(2) 6-4

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Το “κτήνος” επέστρεψε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα