Το φιλανθρωπικό πρόσωπο του Τζόκοβιτς (vid)

Δεν είναι μυστικό ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς λατρεύεται σαν Θεός στη Σερβία, όχι μόνο για τις αγωνιστικές του επιτυχίες, αλλά και για το φιλανθρωπικό του πρόσωπο στα κοινά της χώρας του. Ο Νο1 του κόσμου ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής “60 minutes” από τον Αμερικανό δημοσιογράφο, Τζον Βέρτχαϊμ για το τι είδους ηγέτης θα γινόταν στη Σερβία με τον Τζόκοβιτς να αρνείται για την ώρα την ανάμειξη του στην πολιτική σκηνή της χώρας του. 

“Είναι προφανές ότι μια μέρα θα γίνεις ηγέτης αυτής τη χώρας. Τι είδους ηγέτης θα γίνεις;”, με τον Σέρβο να απαντάει: “Πώς

το ξέρεις; Αναφέρεις κάποιους ισχυρισμούς που ούτε καν γνωρίζω” είπε χαμογελώντας ο Τζόκοβιτς

“Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι που να με εμπνέει πολιτικά. Δεν νιώθω ότι είναι αυτός ο κόσμος ή ένα περιβάλλον που θα ευδοκιμούσα. Ωστόσο, πιστεύω ότι η δημοφιλία μου στη χώρα και στην περιοχή μου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα όπου μπορώ να βοηθήσω και να συνεισφέρω στη ζωή και την κοινωνία.”

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Γέλενα , μέσω τους ιδρύματός τους, έχουν χτίσει και ανακαινίσει πάνω από 50 νηπιαγωγεία στη Σερβία και ακόμα συνεχίζει να προσφέρει οικονομική και κοινωνική βοήθεια στη χώρα. 

In his native Serbia, Novak Djokovic has built or renovated more than 50 preschools, and counting. https://t.co/BFq0jaqOi2 pic.twitter.com/8kSwHS5WoS

— 60 Minutes (@60Minutes) December 11, 2023

The post Το φιλανθρωπικό πρόσωπο του Τζόκοβιτς (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα