Τα καλύτερα 5 Grand Slam παιχνίδια του 2023 (vids)

Για μια ακόμη χρονιά τα Major τουρνουά έδωσαν πολλές συγκινήσεις στους φίλους του τένις με πολλά και δραματικά παιχνίδια, ανατροπές, μεγάλες νίκες και “μαραθωνίους”.

Η ATP ξεχώρισε 5 από αυτά με τον τελικό του Wimbledon και τη νίκη του Κάρλος Αλκαράθ κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ μέσα στα ματς που ξεχώρισαν βρίσκεται και η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντόμινικ Τιμ

για τον 1ο γύρο του Wimbledon

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι στο Νο5 της λίστας, ένας αγώνας με συνεχόμενες εναλλαγές συναισθημάτων που ολοκληρώθηκε σε 2 ημέρες και κορυφώθηκε μ’ ένα δραματικό tie-break στο 5ο set και νικητή τον Τσιτσιπά με 3-6, 7-6(1), 6-2, 6-7(5), 7-6(10-8) μετά από συνολική διάρκεια 3 ωρών και 55 λεπτών. 

Στο Νο4 βρίσκεται η αναμέτρηση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ κόντρα στον Γιάνικ Σίνερ για τον 4ο γύρο του US Open με τον Γερμανό να επικρατεί με 6-4, 3-6, 6-2, 4-6 6-3 μετά από 4 ώρες και 41 λεπτά με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στη 01:39 (τοπική ώρα). 

Μια δραματική αναμέτρηση με τον Ιταλό να ταλαιπωρείται από κράμπες στο 2ο και 3ο set, αλλά να βρίσκει τη δύναμη να οδηγήσει το ματς σε 5ο set, με τον Ζβέρεφ ωστόσο να λυγίζει τον Ιταλό και α φτάνει στη νίκη. 

Στο Νο3 θα βρούμε μια ακόμη επική αναμέτρηση με τον Αντρέι Ρούμπλεφ να επικρατεί του Χόλγκερ Ρούνε με 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6(11-9) μετά από 3 ώρες και 37 λεπτά για τον 4ο γύρο του Australian Open

Όλα τα λεφτά φυσικά ήταν η τεράστια ανατροπή του Ρώσου στο 5ο set στο οποίο βρέθηκε πίσω με 5-2, ωστόσο κατάφερε να το πάει στο super tie-break έχοντας σβήσει 2 match-points του Δανού. Όμως οι…ανατροπές δεν σταμάτησαν εκεί για τον Ρώσο, που βρέθηκε και πάλι πίσω με 5-0(!) για να κατακτήσει στο τέλος τους 11 από τους 15 πόντους παίρνοντας μια απίστευτη πρόκριση.

Το Νο2 είναι και πάλι από τη Μελβούρνη με το μεγάλο παιχνίδι του Άντι Μάρεϊ με τον Ματέο Μπερετίνι και τη νίκη του Βρετανού με 6-3, 6-3, 4-6, 6-7(7), 7-6(10-6) σε μια αναμέτρηση που κράτησε 4 ώρες και 49 λεπτά! 

Μετά από την κυριαρχία του Μάρεϊ στα πρώτα 2 sets, ο Μπερετίνι κατάφερε να αντιδράσει ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ στο 5ο set είχε και match-point με τον Μάρεϊ να το σβήνει οδηγώντας το παιχνίδι στο super tie-break εκεί όπου προηγήθηκε με 5-0 και από εκεί και πέρα δεν κοίταξε πίσω φτάνοντας σε μια μεγάλη πρόκριση. 

Στο Νο1 δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παιχνίδι από τον τελικό του Wimbledon και τη μεγάλη νίκη του Κάρλος Αλκαράθ κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς με 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4 και μάλιστα ένα περίπου μήνα μετά από τον μεταξύ τους ημιτελικό στο Roland Garros και τις κράμπες του Ισπανού μετά το τέλος του 2ου set (1-1). 

Όταν μάλιστα ο Τζόκοβιτς, στον τελικό του Λονδίνου, κατέκτησε το 1ο set με το κυριαρχικό 6-1, τότε όλοι άρχισαν να μιλάνε για το πολυπόθητο Calendar Slam που θα έπρεπε να σκεφτεί ο Σέρβος στο US Open

Ωστόσο, ο Αλκαράθ όχι μόνο είχε διαφορετική άποψη αλλά την επέβαλλε με τον δικό του μοναδικό τρόπο με το πρώτο χτύπημα να έρχεται στο tie-break του 2ου set, έχοντας σώσει break-point νωρίτερα. Στο decider set ο Αλκαράθ έκανε αδιανόητα πράγματα με απίστευτες άμυνες, αλλά και εξαιρετικούς πόντους. 

Ένα break ήταν αρκετό για τον Ισπανό, ο οποίος έφτασε σε μια απίστευτη νίκη και στην κατάκτηση του 2ου Grand Slam τίτλου του μετά το US Open του 2022. 

The post Τα καλύτερα 5 Grand Slam παιχνίδια του 2023 (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 Grand Slam,2023