Ο ντε Μινόρ καλύτερος παίκτης της Αυστραλίας για το 2023

Κορυφαίος παίκτης για το 2023 αναδείχθηκε ο Άλεξ ντε Μινόρ για το 2023 στην Αυστραλία, παραλαμβάνοντας το πολυπόθητο Newcombe medal στα Australian Tennis Awards 2023

Το Newcombe medal είναι μια αναγνώριση για τα επιτεύγματα και τη συνεισφορά των τενιστών και τενιστριών της Αυστραλίας που δίνεται στο τέλος κάθε χρόνου από το 2010 και φέρουν το όνομα του Αυστραλού τενίστας John Newcombe. 

Σε

μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Melbourne’s Crown Casino στη Μελβούρνη ο ντε Μινόρ βραβεύτηκε για την εκπληκτική σεζόν ανεβαίνοντας στο Νο11 του κόσμου, την ψηλότερη κατάταξη Αυστραλού τενίστα τα τελευταία 17 χρόνια, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει η Αυστραλία στον τελικό του Davis Cup

Ο 24χρονος σημείωσε επίσης 6 νίκες κόντρα σε Top-10 παίκτες, κέρδισε τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του στο Ακαπούλκο, ενώ προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό ATP Masters στο Τορόντο. 

“Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για το σημαντικό αυτό βραβείο”, δήλωσε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο ντε Μινόρ από το σπίτι του στην Ισπανία. 

“Ήταν μια υπέροχη χρονιά, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλο το αυστραλιανό τένις και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού.”, είπε ο Αυστραλός. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο ντε Μινόρ βραβεύεται με το Newcombe medal μετά το 2018 όπου το μοιράστηκε μαζί με την Άλσεϊ Μπάρτι. 

The post Ο ντε Μινόρ καλύτερος παίκτης της Αυστραλίας για το 2023 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα