Τραγική δήλωση από τη Δόμνα Μιχαηλίδου: Δεν είναι κακό που βάζουμε λουκέτα σε σχολεία, γιατί το περπάτημα θα κάνει καλό στους μαθητές!

Μέχρι και… personal trainer των μαθητών έφτασε να γίνει η ειρωνική Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να μην παραδεχτεί τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας που προωθείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με καταιγισμό λουκέτων σε δημόσια σχολεία.

Δίνοντας μια προσβλητική απάντηση απίστευτης αλαζονείας προς όλους τους γονείς που διαμαρτύρονται ότι τα παιδιά τους πρέπει να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να φτάσουν στο πλησιέστερο σχολείο, η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε ότι το περπάτημα θα τους

κάνει καλό!

Συγκεκριμένα η υφυπουργός Παιδείας κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που έθεσε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου σχετικά με την αντιπαιδαγωγική συγχώνευση σχολείων στη Θεσσαλονίκη.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι οι συγχωνεύσεις γίνονται αφού ληφθούν υπόψη συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να διασφαλίζεται ότι οι μαθητές δεν θα αναγκάζονται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις και η μετακίνηση θα είναι ασφαλής. Δήλωσε πως οι συγχωνεύσεις δεν είναι το «απόλυτο κακό», ότι είναι αναρμόδιο το Υπουργείο να αποφασίσει ή να παρέμβει σε μια τέτοια απόφαση χωρίς ωστόσο να δώσει απάντηση για ποιο λόγο γίνονται οι συγκεκριμένες συγχωνεύσεις εφόσον τα σχολεία που κλείνουν είναι βιώσιμα και λειτουργικά.

Εκεί όμως που ξεπέρασε ακόμα και τον πιο ειρωνικό εαυτό της η Δόμνα Μιχαηλίδου, είναι όταν χρησιμοποίησε ως επιχείρημα για το λουκέτο στα σχολεία, ότι ο ΠΟΥ συστήνει να περπατάμε όλοι 8 χλμ την ημέρα για καλή υγεία! «Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατάμε όλοι 8 χιλιόμετρα την ημέρα…» σημείωσε χαρακτηριστικά η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός ισχυρίζεται από τη μία ότι δεν είναι δική της δουλειά οι συγχωνεύσεις σχολείων, αλλά την ίδια στιγμή θεωρεί τον εαυτό της «αρμόδιο» για να δώσει συμβουλές Υγείας (!) στα παιδιά προκειμένου να δεχτούν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε με το «έτσι θέλω» να ξεποδαριάζονται κάθε μέρα!

Κυρία Μιχαηλίδου, μήπως να τα στέλνουμε τα παιδιά και για μαραθώνιο 40 χιλιομέτρων ως το πλησιέστερο σχολείο, για να χτίσουν ακόμα καλύτερη… υγεία ως μαραθωνοδρόμοι; Τι άλλο θα ακούσουμε ως δικαιολογία για να καλύψετε την αποψίλωση της Δημόσιας Παιδείας;

Είναι αυτή σοβαρή απάντηση; Είναι τρόπος αυτός να απευθύνεται μια πολιτικός προς τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως τους μαθητές που αναγκάζονται να «μεταναστεύουν» επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να πετσοκόψει το δημοσιονομικό κόστος της λειτουργίας των σχολείων;

Η υφυπουργός Παιδείας δεν έχει καν την ευαισθησία να σκεφτεί ότι ο μαθητής όσο μεγαλύτερη απόσταση χρειάζεται να διανύσει για να φτάσει στο σχολείο, τόσο περισσότερο είναι εκτεθειμένος στο κρύο και τις καιρικές συνθήκες, αλλά και σε κινδύνους που ελλοχεύουν στη διέλευση δρόμων και την εγκληματικότητα. Και σίγουρα δεν διαθέτουν όλες οι οικογένειες μεταφορικό μέσο, ούτε ευκαιρούν όλοι οι γονείς να συνοδεύσουν το παιδί τους στο σχολείο.

Τι είναι το επόμενο που θα μας πει η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου; Ότι οι μαθητές φτωχών οικογενειών μπορεί να μην έχουν να φάνε ούτε κολατσιό στο σχολείο, άλλα η… δίαιτα τους κάνει καλό; Ότι μπορεί πολλά σχολεία να μην έχουν θέρμανση, άλλα το κρύο κάνει καλό στην επιδερμίδα; Ότι μπορεί πολλά παιδιά να κάνουν μάθημα σε σχολεία – ερείπια και να κινδυνεύουν να τους έρθει το ταβάνι στο κεφάλι, αλλά η κυβέρνηση το κάνει για να βελτιώσουν τα αντανακλαστικά τους και να αποφεύγουν τους σοβάδες; Θα τρελαθούμε με αυτά που ακούμε σε αυτήν τη χώρα…

Παντελής Λαμψιώτης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα