Συζήτησαν για το μέλλον Φέντερερ και Ναδάλ

Λίγο πριν τη πιθανή και πολυαναμενόμενη συνάντησή τους στα courts του Indian Wells, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ συζήτησαν για το μέλλον του επαγγελματικού τένις

Η αποχώρηση του Κρις Κέρμοντ από τον προεδρικό θώκο της ATP στο τέλος της σεζόν, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους κορυφαίους τενίστες.

Φέντερερ και Ναδάλ διαφώνησαν με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ATP να απομακρύνει τον Κέρμοντ,

ρίχνοντας ευθύνες γι’αυτή την εξέλιξη στον Νόβακ Τζόκοβιτς που εκπροσωπεί τους τενίστες από τη θέση του προέδρου στο συμβούλιο των παικτών.

Μιλώντας στο Tennis Channel, ο Ρότζερ Φέντερερ αποκάλυψε ότι τις προηγούμενες ημέρες τον επισκεφτηκε στο σπίτι του στο Indian Wells, ο Ράφαελ Ναδάλ με τον οποίον μίλησαν για το μέλλον του ATP Tour.

“Τι χρειάζεται να γίνει μακροπρόθεσμα για το καλό του τένις; Δεν είμαι απολύτως σίγουρος. Διανύουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή και πρέπει να έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο, όμως ανησυχώ ότι δεν υπάρχει αυτό.

“Πιστεύω ότι διαθέτουμε μια φουρνιά σπουδαίων παικτών, έχουμε φοβερά ματς, ανερχόμενους νεαρούς τενίστες, γεμάτα γήπεδα και τα χρηματικά έπαθλα συνεχώς αυξάνονται. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά” είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για την απομάκρυνση Κέρμοντ.

“Η ATP έχει πλέον το δικό της Cup, το Davis Cup αλλάζει μορφή και θα δούμε πως θα πάει. Το Laver Cup πηγαίνει πολύ καλά. Από αυτή την οπτική, όλα δείχνουν να πηγαίνουν σπουδαία όμως μετά πρέπει να μιλήσεις και για πολιτική. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει και να επιλέξουμε έναν CEO, κάτι που πρέπει να κάνει η πολιτική πλευρά του θέματος αλλά θα ήθελα να έχω ενεργό ρόλο σε αυτό και να προσπαθήσω να βοηθήσω, όσο έχω χρόνο και διάθεση να ασχοληθώ με αυτή τη διαδικασία, γιατί νοιάζομαι πραγματικά.

“Μίλησα και με τον Ράφα γι’αυτό. Ήρθε σπίτι μου, ήπιαμε έναν καφέ και συζητήσαμε για όσα συμβαίνουν. Είμαι χαρούμενος που συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθεί μια καλή λύση και θα ήθελα να ακούσω και το συμβούλιο των παικτών πως το σκέφτεται, για να έχουμε μια καλύτερη άποψη”

Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ ενδέχεται να τα πουν κι εντός court, σε περίπτωση που ξεπεράσουν τα εμπόδια των Χουρκάτς και Κατσάνοφ στα προημιτελικά του Indian Wells την Παρασκευή.

BNP PARIBAS OPEN DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

The post Συζήτησαν για το μέλλον Φέντερερ και Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα