ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΙΜ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ! – VIDEO

17:03 8/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Σε ένα ανεπανάληπτο ματς που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό, ο Ντομινίκ Τιμ κατάφερε να κερδίσει στα πέντε σετ τον θρύλο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφοντας στον τελικό του Ρολάν Γκαρός για δεύτερη φορά!

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΑΤΣΑΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΤΕΝΙΣ!

Αυτό το υπέροχο άθλημα το αγαπάμε ακόμα περισσότερο σε περίπτωση που λαμβάνουν τέτοιοι απίστευτοι αγώνες όπως ο διάρκειας τεσσάρων ωρών και δύο…ημερών ανάμεσα στους Ντομινίκ Τιμ και Νόβακ

Τζόκοβιτς!

Το ματς είχε διακοπεί λόγω βροχόπτωσης την Παρασκευή με το σκορ στο 1-1 και τον Τιμ να προηγείται με 3-1 στο τρίτο σετ αλλά το κομμάτι που είδαμε το Σάββατο θα μπορούσε να είναι ένα ολόκληρο ματς από μόνο του!

Τελικά, ενώ ο αγώνας ταλαιπωρήθηκε από ακόμα μία, περίπου μιας ώρας διακοπή, στα μέσα του πέμπτου σετ, ο τρομερός Αυστριακός διέκοψε το τρομακτικό σερί 26 σερί νικών σε Slam του Τζόκοβιτς επικρατώντας του Σέρβου με 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5!

Μιλάμε για, ίσως, το καλύτερο ματς της χρονιάς που, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε πολλάκις από τις διακοπές της βροχής (αρνητικό πρόσημο παίρνει για ακόμη μια φορά η διοργάνωση), προσέφερε τένις κορυφαίου επιπέδου ειδικά με όσα απίστευτα είδαμε το Σάββατο!

Στις λεπτομέρειες αλλά άξια, αν αναλογιστούμε πως είχε τον έλεγχο του πέμπτου σετ φθάνοντας συνολικά σε τρία match points, ο Dominator φθάνει για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός όπου τον περιμένει ο…συνήθης ύποπτος Ράφα Ναδάλ!

Ένας Ράφα Ναδάλ απίστευτα πιο ξεκούραστος από τον Τιμ με τον αγώνα του κόντρα στον Φέντερερ να κρατά μετά βίας δύο ώρες και να ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής σε αντίθεση με τον Τιμ που έχει λιγότερες από 24 ώρες ξεκούρασης για να παρουσιαστεί όσο πιο φρέσκος και ανταγωνιστικός γίνεται στον μεγάλο τελικό της Κυριακής!

Σε κάθε περίπτωση, και μόνο η διακοπή στο τρομερό αήττητο σερί σε νίκες Slam για τον Νόλε είναι ένα τρομερό κατόρθωμα που πιστώνεται στον 26χρονο τενίστα με την τελευταία χρονικά ήττα του Τζόκοβιτς να λαμβάνει χώρα σε αυτό ακριβώς το γήπεδο έναν χρόνο πριν, στην ήττα από τον Μάρκο Τσεκινάτο στα προημιτελικά!

Έκτοτε, ο Νόλε έκανε τη δική του αντεπίθεση στο τουρ κατακτώντας σερί τα Wimbledon, US Open και Australian Open πριν όμως δεχτεί το στοπ από τον Τιμ και την ευκαιρία να είναι ξανά, όπως το 2016, ταυτόχρονος κάτοχος και των τεσσάρων Major!

O Tζόκοβιτς μπήκε στο ματς του Σαββάτου από τη συνθήκη του εις βάρος του break στο 3-1 αλλά αντέδρασε άμεσα.

Ενώ για δυόμιση σετ την Παρασκευή, είχε παράξει μόλις ένα break point, με την επιστροφή των δύο αθλητών το Σάββατο, ο Νόλε έφθανε διαρκώς σε break point στο σερβίς του Τιμ κάνοντας τελικά το σπάσιμο σερβίς στο 4-2 που τον οδήγησε μέχρι και το 4-4 έχοντας φέρει εν μέρει “τούμπα” το σετ!

Μάλιστα, είχε δύο “χρυσές” ευκαιρίες για break ώστε να σερβίρει στο 5-4 για το σετ αλλά εκεί, και σε πολλά σημεία στη συνέχεια του ματς, φάνηκαν οι τρομακτικές πνευματικές δυνάμεις του Τιμ που έκανε το κρίσιμο hold παίρνοντας ξανά “αέρα” στο ματς!

Τελικά, ο Αυστριακός πίεσε αφόρητα τον Τζόκοβιτς όταν ο Σέρβος σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ στο 6-5, έφθασε σε τέσσερα set point και κατάφερε με πολύ κόπο να κάνει το πολύ κρίσιμο 2-1 που έστειλε τον Νόλε σε αναζήτηση μίας δύσκολης ανατροπής!

Το ματς εξελίχθηκε σε ένα απίστευτο rollercoaster αγωνιστικής απόδοσης και συναισθημάτων έκτοτε.

Ο Τζόκοβιτς προηγούνταν διαρκώς με break στο τέταρτο σετ μόνο για να δει τον Τιμ να επιστρέφει ξανά και ξανά μέχρι να έχει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να σερβίρει για το 2-2 στο 6-5.

Πράγμα που κατόρθωσε στέλνοντας αυτό το επικό ματς σε ένα bras de faire του ενός σετ που είχε ακόμα πιο δραματική εξέλιξη…

Παρά το γεγονός ότι ο Τζόκερ είχε στιγμές τρομερού τένις στο ματς, είχε διαρκώς και σημεία αστάθειας που δεν σταμάτησαν στο πέμπτο σετ.

Ο Τιμ, σταθερά πιο επιθετικός και πιο…σταθερός στην απόδοσή του, πήρε ένα καλό προβάδισμα στο πέμπτο σετ φθάνοντας στο 4-1 και έχοντας break point για το 5-1 πριν ο Νόλε στο σβήσει και…ανοίξουν οι ουρανοί με το σκορ στο 4-1 και 40-40.

Πάνω από μία ώρα κράτησε ακόμα μία διακοπή στο εν λόγω ματς, με τους παίκτες να επιστρέφουν και το θρίλερ να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Νόλε ανασυγκροτήθηκε και μετέτρεψε το 4-1 σε 4-3 σβήνοντας το break αλλά μετά έκανε ένα ολέθριο game και έδωσε την ευκαιρία στον Τιμ να σερβίρει για το ματς στο 5-3!

Όχι, δεν θα τελείωνε έτσι εύκολα!

Ο Τιμ έφτασε σε διπλό match point στο 40-15 αλλά ο Τζόκοβιτς, με το γνωστό του…ταλέντο να αποδρά από τέτοιες καταστάσεις, τα έσωσε και ισοφάρισε σε 5-5 μεταφέροντας την πίεση στην πλευρά του Τιμ.

Με τον Αυστριακό να αντιδρά απίστευτα.

Κράτησε ψύχραιμα το σερβίς του για το 6-5 και μετά “χτύπησε” στο ευάλωτο σερβίς του Τζόκοβιτς που υπέκυψε τελικά σε ένα τελειωτικό τρομερό forehand του Τιμ χάνοντας στα σημεία έναν χρόνο μετά την τελευταία ήττα του σε Major…

Σε κάθε περίπτωση, αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά γνωρίζοντας πως έχει διανύσει απίστετο δρόμο σε σχέση με την κατάσταση του δώδεκα μήνες πριν μετά από τρία κερδισμένα Slam και την άνοδο του στο Νο1 του κόσμου…

Όσον αφορά στον Τιμ, είναι τρομερή επιτυχία η δεύτερη σερί παρουσία του στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, αλλά σίγουρα θα θελήσει το κάτι παραπάνω από το τι έγινε πέρσι με την straight sets ήττα από τον τεράστιο Ράφα.

Έχει όμως τις δυνάμεις για να το κάνει…

Η αποστολή του μοιάζει με mission impossible…

Είδωμεν…

Σάββατο, 8/6: Ημιτελικοί Γαλλικό Όπεν
Thiem (Austria) beat Djokovic (Serbia) 6-2 3-6 7-5 5-7 7-5

ROLAND GARROS MEN’S DRAW l OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΙΜ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα