Στουτγάρδη: 20 συνεχόμενες νίκες για Σφιόντεκ! (vids)

H No1 τενίστρια στον κόσμο, Ίγκα Σφιόντεκ, βρίσκεται μακράν στην καλύτερη φόρμα της καριέρας της και το επιβεβαίωσε για ακόμη ένα ματς, καθώς συνέτριψε την έκπληξη του τουρνουά και Νο342, Έβα Λις, με 6-1, 6-1,για να προκριθεί στον προημιτελικό της Στουτγάρδης (WTA 500) μέσα σε μια ώρα παιχνιδιού.

Η Πολωνή έφτασε έτσι τις 20 συνεχόμενες νίκες στο Tour, έχοντας τελευταία της ήττα αυτήν στις 16 Φεβρουαρίου, από την Γέλενα Οσταπένκο στη Ντόχα. Μάλιστα, πλέον μετράει 26(!) συνεχόμενα κερδισμένα σετ (τελευταία απώλεια

σετ κόντρα στην Κέρμπερ στο Indian Wells).

Στο πρώτο της WTA ματς ως Νο1 στον κόσμο, η 20χρονη ήταν καταιγιστική και δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα με την προσαρμογή της στο χώμα.

It's #1GA time…

Facing Eva Lys, @iga_swiatek steps onto court for the first time on Tour as World No.1!#PorscheTennis pic.twitter.com/kVxGNzPG2X

wta (@WTA) April 20, 2022

Το 1ο σετ ήταν υπόθεση ρουτίνας μιας και δεν άφησε κανένα περιθώριο στη νεαρή Γερμανίδα qualifier, κερδίζοντας το εύκολα με 6-1.

Η ίδια ιστορία συνεχίστηκε και στο 2ο σετ όπου το Νο1 του κόσμου προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 3-0 και διπλό break. Στο 5-0 και ενώ η Ίγκα σέρβιρε για το σετ, η Λις κατάφερε να κάνει το μοναδικό της break στο παιχνίδι.

Η Πολωνή, ωστόσο, δεν έχασε καθόλου χρόνο και μετά από λίγο έκλεισε το ματς στο σερβίς της αντιπάλου της για να φύγει θριαμβεύτρια από το court σε μια ώρα παιχνιδιού.

Έτσι, η Ίγκα έφτασε και σε ένα ακόμη εξωφρενικό στατιστικό καθώς έχει χάσει μόλις τρία games στα τελευταία επτά σετ που έχει παίξει στο Tour!

RUTHLESS @iga_swiatek | #PorscheTennis pic.twitter.com/veWPNOsrH4

wta (@WTA) April 20, 2022

Στα προημιτελικά, η Σφιόντεκ διασταυρώνεται με την πρωταθλήτρια του Αμερικανικού Όπεν 2021, Έμα Ραντουκάνου, που κέρδισε εντυπωσιακά την Αυστραλή, Στορμ Σάντερς, με 6-1, 6-2.

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Δανάη Μασκαλέρη

The post Στουτγάρδη: 20 συνεχόμενες νίκες για Σφιόντεκ! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα