Serbia Open: Ξεκίνημα για Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι

Το πρόγραμμα της Μ. Τετάρτης (20/4) στο Serbia Open περιλαμβάνει την αναμέτρηση του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Λάσλο Τζέρε με τον Νο1 του κόσμου να κάνει πρεμιέρα στο τουρνουά με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά. 

Το παράδοξο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, που θα ξεκινήσει περίπου στις 15:30 GR., είναι ότι αυτή θα είναι η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση με τον Τζόκοβιτς να μετράει 25-4 κόντρα στους συμπατριώτες του, με την τελευταία του ήττα να είναι στα προημιτελικά του Madrid Open (2012) από τον Τιπσάρεβιτς.

Για τον

Τζόκοβιτς αυτό είναι το μόλις 3ο τουρνουά που συμμετέχει φέτος έχοντας ρεκόρ 2-2, ενώ προέρχεται από τον πρόωρο αποκλεισμό από το Μόντε Κάρλο, απέναντι στον μετέπειτα φιναλίστ του τουρνουά, Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα. 

Ο Νο1 του κόσμου έχει κατακτήσει 2 φορές του Serbia Open (2009, 2011), έχοντας ρεκόρ 10-2, ενώ εντός Σερβίας το ρεκόρ του Τζόκοβιτς είναι 34-5 συμπεριλαμβανομένου και του τίτλου στο Belgrade Open το 2021. 

Ο Τζέρε από την άλλη, προέρχεται από τη νίκη στη πρεμιέρα του τουρνουά κόντρα στον 18χρονο συμπατριώτη του Μεντζέντοβιτς, σημειώνοντας τη 2η νίκη καριέρας στο τουρνουά (2-2). 

Στο Μόντε Κάρλο ο Τζέρε προχώρησε λίγο περισσότερο από τον Τζόκοβιτς, χάνοντας στον 3ο γύρο από τον μετέπειτα πρωταθλητή, Στέφανο Τσιτσιπά στα δύο sets. 

Φέτος ο Τζέρε έχει ρεκόρ 9-9 με την καλύτερη πορεία του να είναι στο Μαρακές πριν από δύο περίπου εβδομάδες όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Το σημερινό πρόγραμμα στο κεντρικό court θα ξεκινήσει με το παιχνίδι του Τζον Μίλμαν κόντρα στον Σέρβο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (14:00 GR), με τον Αυστραλό να προέρχεται από τη νίκη του κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ την Μ. Τρίτη. 

Όσο για τον Κετσμάνοβιτς, ο 22χρονος έχει ξεκινήσει εκπληκτικά τη φετινή σεζόν (18-7) και στο συγκεκριμένο παιχνίδι θέλει να φτάσει στα προημιτελικά για 5η φορά μέσα στο 2022 μετά από τα τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Σαντιάγκο, Καλιφόρνια και Μαΐάμι.

Στα άλλα παιχνίδια ο Κάρεν Χατσάνοφ θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά και εξαιρετικά επικίνδυνο, συμπατριώτη του Ρομάν Σαφιούλιν, ο οποίος τον είχε κερδίσει το 2019 σε τουρνουά στη Μόσχα σε χωμάτινη επιφάνεια. 

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση του Βραζιλιάνου και Νο110 του κόσμου, Τιάγκο Μοντέιρο απέναντι στον Φίλιπ Κραΐνοβιτς. 

ΑΤP 250 SERBIA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Serbia Open: Ξεκίνημα για Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Serbia Open, Ξεκίνημα, Τζόκοβιτς, Βελιγράδι,Serbia Open, xekinima, tzokovits, veligradi