Στουτγάρδη: Σπουδαία νίκη της Πλίσκοβα κόντρα στην Κβίτοβα (vids)

H 3η μέρα του WTA 500 τουρνουά στη Στουτγάρδη ξεκίνησε με ένα πολύ δυνατό ματς που ήταν τσέχικη υπόθεση, καθώς η Νο7, Καρολίνα Πλίσκοβα, επικράτησε της Νο28, Πέτρα Κβίτοβα, με σκορ 6-4, 4-6, 7-6(5) για να προκριθεί στις “16” της διοργάνωσης σε 2 ώρες και 23 λεπτά.

Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για την Πλίσκοβα καθώς βρέθηκε να χάνει με 1-4 στο καθοριστικό σετ(!) όμως και πάλι βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει.

Czechs over stripes @Petra_Kvitova & @KaPliskova

up first in Stuttgart!#PorscheTennis pic.twitter.com/NBkYfnfRqu

wta (@WTA) April 20, 2022

Στο 1ο σετ η Νο28 στον κόσμο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 0-3, σημειώνοντας break στο πρώτο service game της αντιπάλου της.

H Πλίσκοβα ωστόσο αφυπνίστηκε αμέσως και παίζοντας πολύ πιο αποφασιστικά πήρε τα έξι από τα υπόλοιπα επτά games που παίχτηκαν στο σετ (6-4), για να πάρει προβάδισμα με 1-0 στον αγώνα, σε ένα σετ που η Κβίτοβα σέρβιρε εξαιρετικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα (85%, 1ο σερβίς).

Το 2ο σετ ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό για την Νο7 που πέτυχε αμέσως το break, αλλά δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει καθώς είδε την αντίπαλό της να της σπάει το σερβίς ισορροπώντας την κατάσταση.

POJĎ level

The 2019 champ roars back in the second set! @Petra_Kvitova | #PorscheTennis pic.twitter.com/eKKaZaJbKz

wta (@WTA) April 20, 2022

Η Κβίτοβα μάλιστα εκμεταλλεύτηκε την μεγάλη αστάθεια που είχε στο σερβίς της η συμπατριώτισσά της και κατάφερε με break να προηγηθεί με 2-5. Σε εκείνο το σημείο οι δύο τενίστριες έπαιξαν ένα συγκλονιστικό game, με την Πλίσκοβα να έχει τέσσερα break points, αλλά και πάλι η Πέτρα ήταν αυτή που έδειξε χαρακτήρα και κράτησε το σερβίς της.

Μετά από λίγη ώρα και ενώ αντάλλαξαν άλλα δυο breaks η Κβίτοβα πήρε το σετ στο πρώτο set point της. Τα πράγματα φαινόντουσαν πολύ απλά για την Νο28 καθώς μπήκε με φόρα στο 3ο σετ και προηγήθηκε με 1-4.

Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει για την Πλίσκοβα που κατάφερε και πάλι να φέρει το σετ σε ισοπαλία (4-4) και τελικά να το οδηγεί στο καθοριστικό tie break. Εκεί είδαμε ανταλλαγή έξι συνεχόμενων mini break με την Πλίσκοβα να φτάνει πρώτη σε match point. Εκεί η Νο7 στον κόσμο δεν άφησε άλλο περιθώριο στην αντίπαλό της και πήρε τη μεγάλη νίκη.

Αυτή ήταν η 2η νίκη της Πλίσκοβα απέναντι στην συμπατριώτισσα της σε 5 αναμετρήσεις και πρώτη στο χώμα. Μάλιστα η Κβίτοβα είχε ρεκόρ 3-0 σε όσα tie break είχαν παίξει μαζί.

No.7 Karolina Pliskova earns her 2nd career win over Petra Kvitova to advance to 2R in Stuttgart.

Pliskova came into the match 0-3 in tiebreaks vs. Kvitova, but capped off third-set comeback with a clutch ace at 5-5 in the tiebreak to win 64 46 76(5).#PorscheTennis pic.twitter.com/HD3968I8x3

WTA Insider (@WTA_insider) April 20, 2022

Η Καρολίνα Πλίσκοβα θα αντιμετωπίσει την Νο31, Λιουντμίλα Σαμσόνοβα την Μ.Πέμπτη (21/4) για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου πιθανότατα θα περιμένει η Μαρία Σάκκαρη.

WTA 500 PORSCHE TENNIS GRAND PRIX SUINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Στουτγάρδη: Σπουδαία νίκη της Πλίσκοβα κόντρα στην Κβίτοβα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα