Στους “8” ο αγριεμένος Νόλε (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω την Κυριακή (29/5) στο Παρίσι.

Κέρδισε με straight sets τον Νο15 του ταμπλό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν και προκρίθηκε στους “8” καλύτερους του φετινού Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ, στο 59ο DJODAL της ιστορίας.

Ο Νο1 τενίστας του κόσμου, έχασε μόλις επτά games από τον βραχύσωμο Αργεντινό και μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά παιχνιδιού, επικράτησε

6-1, 6-3, 6-3, για να “σφραγίσει” τη θέση του στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

And still… @DjokerNole remains undefeated against Diego Schwartzman, downing the 15th seed 6-1, 6-3, 6-3 to reach his 13th straight #RolandGarros quarter-final. pic.twitter.com/A7Nq8JAeLS

Roland-Garros (@rolandgarros) May 29, 2022

Σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο 34χρονος Σέρβος, που έχει κερδίσει 12 συνεχόμενα sets στην Πόλη του Φωτός και την Τρίτη (31/5) θα αγωνιστεί στον 13o συνεχόμενο και 16ο συνολικά, προημιτελικό του στο τουρνουά.

Αν υπολογίσει κανείς και την εξαιρετική πορεία που έκανε στο Masters της Ρώμης, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Roland Garros, ο Νόλε μετράει πλέον εννέα σερί νίκες με κερδισμένα sets… 22-0.

Στο 7ο ματς της καριέρας του κόντρα στον Τζόκοβιτς, ο Σβάρτσμαν δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να φτάσει στην παρθενική του νίκη στο Η2Η με τον Σέρβο και μάλιστα, δεν εμφανίστηκε καν ανταγωνιστικός κόντρα στο Νο1 του ταμπλό, αν εξαιρέσει κανείς τις αρχές του 2ου set, όπου προηγήθηκε με 0-3, αλλά έχασε έξι σερί games και έχασε το set με 6-3.

Persistence pays off @dieschwartzman | #RolandGarros pic.twitter.com/M8wCz2eGmQ

Roland-Garros (@rolandgarros) May 29, 2022

Όχι βέβαια, ότι ο Σβάρτσμαν έκανε τόσο άσχημη εμφάνιση. Απλά, ο Νόλε, ήταν εξαιρετικός και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Αργεντινό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζόκοβιτς τελείωσε το ματς με 55/81 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, δεχόμενος μόλις ένα break (1/8 break points ο Σβάρτσμαν) και ευτύχησε να έχει σε καταπληκτική ημέρα, για ακόμη μια φορά αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι, τις επιστροφές του.

Welcome to the @DjokerNole drop shot clinic #RolandGarros pic.twitter.com/kNbMqpzEXS

— Roland-Garros (@rolandgarros) May 29, 2022

Αν και ο Ντιέγκο πέρασε 70% των πρώτων σερβίς του, ο Τζόκοβιτς κέρδισε στο σερβίς του αντιπάλου του, περισσότερους πόντους από όσους κέρδισε ο Σβάρτσμαν.

Δηλαδή, έκανε δικούς του 42 πόντους πίσω από το σερβίς του Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον ηττημένο του αγώνα, να κερδίζει 40.

Με 6/11 break points ολοκλήρωσε τη μάχη ο Νόλε, που έβγαλε 28 winners, έναντι 23 του Σβάρτσμαν, ενώ υπέπεσε σε 31 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με τα 45 του βραχύσωμου Αργεντινού.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Στους “8” ο αγριεμένος Νόλε (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα