Ναδάλ-Τζόκοβιτς: Ένα βήμα πριν την Τιτανομαχία

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του 4ου γύρου στο Roland Garros, με τον πολυνίκη του Roland Garros, Ράφα Ναδάλ και τον υπερασπιστή του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς, να βρίσκονται μια νίκη μακριά, από τη μεταξύ τους Τιτανομαχία στα προημιτελικά του θεσμού.

Θα πρόκειται για την 59η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο Θρύλους του αθλήματος, όμως αρχικά θα πρέπει να ξεπεράσουν δύο υπολογίσιμα εμπόδια για τη φάση των “16” της

κορυφαίας διοργάνωσης.

Στο Suzanne Lenglen θα αγωνιστεί ο Νο1 τενίστας του κόσμου αντιμετωπίζοντας τον Νο15 του ταμπλό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, περίπου στις 13:30GR. Ένα ματς, που μόνο εύκολο δεν αναμένεται για τον 34χρονο Σέρβο.

O Nόλε έχει έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον ταχύτατο Αργεντίνο, τρεις εκ των οποίων στο χώμα.

“Είναι από τους πιο γρήγορους τενίστες στο tour και τα καλύτερά του αποτελέσματα τα έχει φέρει στο χώμα. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, δίχως αμφιβολία. Τον ξέρω πολύ καλά. Έχουμε παίξει καλά παιχνίδια, σε όλες τις επιφάνειες” είπε ο Τζόκοβιτς ενόψει της αναμέτρησης.

Στο Philippe Chatrier, για περίπου στις 16:30GR έχει τοποθετηθεί το μεγάλο ματς του Ράφα Ναδάλ με τον Νο9 του ταμπλό, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ. Ο 35χρονος Ισπανός θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες που έχει για κατάκτηση του 22ου Grand Slam της καριέρας του και 14ου στο Παρίσι, με τον 21χρονο Καναδό να στέκεται εμπόδιο σε αυτη την προσπάθεια.

Άλλη μια φορά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι δύο άνδρες, με τον Ναδάλ να επικρατεί ελεγχόμενα 2-0 σετ του αντιπάλου του στο Mutua Madrid Open 2019.

Ο Τόνι Ναδάλ που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές ως προπονητής του Ναδάλ, πλέον είναι στο πλευρό του Αλιασίμ ωστόσο ήταν ξεκάθαρος για τον ποιον υποστηρίζει.

“Ο ανηψιός μου είναι ο ανηψιός μου. Όταν ο Φίλιξ μου ζήτησε να δουλέψω μαζί του, του το είπα. Θέλω ο Ράφαελ να κερδίζει. Αν χάσει θα είναι μια οδυνηρή ήττα. Είμαι ο Θείος του Ράφα και είναι κάτι παραπάνω από ανηψιός μου. Αν ο Φίλιξ έπαιζε με τον γιό μου, δεν θα ήθελα να κερδίσει. Είναι το ίδιο και με τον Ράφα” ξεκαθάρισε ο Τόνι Ναδάλ.

Στο βραδινό session κι όχι πριν τις 21:45GR, έχει προγραμματιστεί το ντέρμπι του Κάρλος Αλκαράθ (No6) με τον Κάρεν Χατσάνοφ (No21) και ο νικητής θα γνωρίζει τον αντίπαλό του στα προημιτελικά που θα προκύψει από την απογευματινή αναμέτρηση (16:30GR) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Ισπανό προερχόμενο από τα προκριματικά, Μπερνάμπε Θαπάτα Μιράγιες.

Από το γυναικείο πρόγραμμα, ξεχωρίζει το ματς της Αμάντα Ανισίμοβα (Νο27) με την Άννι Λέιλα Φερνάντεζ (Νο17), στις 13:00GR, ενώ στο κεντρικό court θα παίξει και η Κόκο Γκοφ (Νο18), απέναντι στην Ελίζ Μέρτενς (Νο31), στις 14:30GR.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (29/5):

Philippe Chatrier (έναρξη πρώτου αγώνα στις 13:00GR)
1) Leylah Fernandez [17] v. Amanda Anisimova [27]
2) Elise Mertens [31] v. Coco Gauff [18]
3) Felix Auger-Aliassime [9] v. Rafael Nadal [5]
–Όχι πριν τις 21:45–
4) Karen Khachanov [21] v. Carlos Alcaraz [6]

Suzanne Lenglen (έναρξη πρώτου αγώνα στις 12:00GR)
1) Martina Trevisan v. Aliaksandra Sasnovich
2) Novak Djokovic [1] v. Diego Schwartzman [15]
3) Alexander Zverev [3] v. Bernabe Zapata Miralles
4) Jil Teichmann [23] v. Sloane Stephens

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Ναδάλ-Τζόκοβιτς: Ένα βήμα πριν την Τιτανομαχία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα