Σε Τσάλεντζερ… 12 χρόνια μετά ο Τσονγκά

Ο Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά θα αγωνιστεί στο Τσάλεντζερ του Μπορντό στα τέλη του Απριλίου, επιστρέφοντας σε διοργανώσεις αυτής της κατηγορίας μετά από 12(!) ολόκληρα χρόνια…

Ο Γάλλος τενίστας διανύει εξαιρετική εβδομάδα στο Μαρακές του Μαρόκο και έχει προκριθεί ήδη στα προημιτελικά του Grand Prix Hassan II.

Αν και θα μπορούσε με την θέση του στην κατάταξη να διεκδικήσει άνετα την είσοδό του σε ένα εκ των δυο 250αριων τουρνουά σε Εστορίλ και Μόναχο στο τέλος του μήνα, αποφάσισε να παίξει στο Τσάλεντζερ του Μπορντό.

Ο Τσονγκά θα δώσει το παρών

στο τουρνουά της πατρίδας του από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου, σε ένα από τα πιο δυνατά ταμπλό σε χωμάτινη διοργάνωση.

Τενίστες όπως ο Αντριάν Μαναρινό, ο Στιβ Νταρσίς, ο Τόμι Ρομπρέδο και πολλοί ακόμη, θα αγωνιστούν στο Primrose BNP Paribas Open του Μπορντό φέτος. Η… είδηση όμως είναι, πως ο Τσονγκά επιστρέφει σε Τσάλεντζερ τουρνουά μετά από 12(!) χρόνια.

Ήταν 4 Ιουνίου του 2007 όταν και ο 21χρονος τότε Γάλλος αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε τουρνουά της κατηγορίας, στο Σούρμπιτον της Μεγάλης Βρετανίας, όπου και στέφθηκε πρωταθλητής.

Άλλωστε οι ικανότητες του Τζο είχαν φανεί από τότε. Δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί εκ νέου σε Τσάλεντζερ, όντας για τα επόμενα 12 χρόνια, από τους κορυφαίους του Tour.

Στα τέλη του Απρίλη όμως, επιστρέφει.

Έχοντας στο παλμαρέ του οκτώ τίτλους σε Τσάλεντζερ τουρνουά, ο Τσονγκά θα είναι και το μεγάλο φαβορί του θεσμού στη Μπορντό. Πριν παίξει στη Γαλλία, ο Τζο θα αγωνιστεί με προστατευόμενη βαθμολογία στο Masters του Μόντε Κάρλο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο116 της παγκόσμιας κατάταξης, ερχόμενος από τον τραυματισμό που τον άφησε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός πέρυσι.

Αν κάνει πάντως ακόμη τρεις νίκες αυτή την εβδομάδα στο Μαρακές, και κατακτήσει το τρόπαιο, θα βρεθεί στο Νο71 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σε Τσάλεντζερ… 12 χρόνια μετά ο Τσονγκά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα