Σε νέα ύψη Στέφανος και Μαρία!

11:10 6/8/2018 - Πηγή: Tennis24
Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη εξαργύρωσαν τις καλές τους εμφανίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κερδίζοντας την Δευτέρα αρκετές θέσεις στις παγκόσμιες κατατάξεις της ΑΤΡ και της WTA αντίστοιχα, δημιουργώντας νέα ρεκόρ καριέρας…

Η άνοδος των “χρυσών” παιδιών του ελληνικού τένις δεν σταματάει. Η περασμένη εβδομάδα κύλησε με εξαιρετικό τρόπο τόσο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, όσο και για την Μαρία Σάκκαρη, καθώς

και οι δυο έφτασαν πολύ μακριά στις διοργανώσεις στις οποίες αγωνίστηκαν, με αποτέλεσμα την Δευτέρα, να δημιούργησαν career high και οι δυο!

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βελτίωσε κατά μια θέση το ρεκόρ του με την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Citi Open στην Ουάσινγκτον, όπου αποκλείστηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας κέρδισε πέντε θέσεις, και από το Νο32 ανέβηκε στο Νο27 του κόσμου, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι σήμερα (Νο28). Ο Έλληνας αθλητής θα αγωνιστεί αυτήν την εβδομάδα στο δυνατό Rogers Cup του Καναδά, όπου θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Νταμίρ Ντζουμούρ.

Όσον αφορά την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, την Μαρία Σάκκαρη, η 23χρονη δεν κατάφερε να κερδίσει τον παρθενικό τίτλο της στην WTA αφού ηττήθηκε από την Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου στον μεγάλο τελικό του Silicon Valley Classic του Σαν Χοσέ, όμως αυτό δεν την πτόησε να δημιουργήσει νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη!

Πιο αναλυτικά, από το Νο49 στο οποίο βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα, η Μαρία κέρδισε 18(!) ολόκληρες θέσεις και ανέβηκε στο Νο31, μια ανάσα από το Top30 του κόσμου. Αυτή η άνοδος συνιστά και νέο career high, καθώς η Σάκκαρη είχε φτάσει παλαιότερα μέχρι το Νο33.

Αυτήν την εβδομάδα η Ελληνίδα θα αγωνιστεί στο γυναικείο ταμπλό του Rogers Cup στο Τορόντο, αντιμετωπίζοντας την Ντάρια Κασάτκινα στον 1ο γύρο της διοργάνωσης.

ATP RANKINGS

WTA RANKINGS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σε νέα ύψη Στέφανος και Μαρία! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα