Της πήγαν ΟΛΑ στραβά – VIDEO

01:27 6/8/2018 - Πηγή: Tennis24
Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε σε τραγική μέρα στον παρθενικό της τελικό σε WTA διοργάνωση, στο Silicon Valley Classic των ΗΠΑ, αποχαιρετώντας με εφιαλτική εμφάνιση, αλλά με ψηλά το κεφάλι, το πιο πετυχημένο τουρνουά της μέχρι τώρα καριέρας της…

Δεν τα κατάφερε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στον πρώτο της τελικό σε WTA

θεσμό. Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στον τελικό του Stanford Classic στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, από την Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου, παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί παρά μόνο να χαρακτηρίσει πετυχημένη την πορεία της στο συγκεκριμένο τουρνουά…

Η πικρία μετά από μια τέτοια εμφάνιση στον πολυαναμενόμενο τελικό σίγουρα θα είναι μεγάλη, όμως η Μαρία έδειξε καθ΄όλη την εβδομάδα εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι της, που την οδήγησαν και στην πρώτη της πρόκριση σε τελικό WTA τουρνουά. Την πρώτη, από τις πολλές που θα έρθουν στο μέλλον.

Το αποτέλεσμα εκεί, μάλλον θέλει να το ξεχάσει κατευθείαν, όπως κι εμείς, μιας και η Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου ήταν καλύτερη σε όλα τα επίπεδα και κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της με το επιβλητικό 6-1, 6-0 σε βάρος της πιεσμένης ψυχολογικά και αρκετά αγχωμένης Ελληνίδας.

.@MikiBuzarnescu takes her maiden WTA singles title at @MubadalaSVC!

Downs Sakkari, 6-1, 6-0! pic.twitter.com/84cMQ997Fr

WTA (@WTA) 5 Αυγούστου 2018


Από την Δευτέρα πάντως, η Μαρία αναμένεται να πραγματοποιήσει σπουδαίο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, μιας και θα αναρριχηθεί στο Νο31 του κόσμου, κερδίζοντας 18(!) θέσεις με τούτη την πορεία, βελτιώνοντας παράλληλα το ρεκόρ καριέρας της!

Η αναμέτρηση δεν χρίζει αρκετών σχολίων, η Μαρία έπαιξε κακό τένις, έπαιξε τένις που δεν μας είχε συνηθίσει όλη την εβδομάδα και εντελώς φυσιολογικά η καλύτερη και πιο έτοιμη Ρουμάνα στον τελικό, πήρε δικαιωματικά τον τίτλο σπίτι της, και παράλληλα εξασφάλισε την άνοδό της στο Top20 του κόσμου την ερχόμενη εβδομάδα!

Η Μαρία δεν μπόρεσε να γίνει η δεύτερη Ελληνίδα τενίστρια που καταφέρνει να κατακτήσει WTA τίτλο, μετά την σπουδαία Λένα Δανιηλίδου, χάνοντας τον τελικό μέσα σε μόλις 75 λεπτά αγώνα, παρά τις προσπάθειες του προπονητή της, Τομ Χιλς, να την εμψυχώσει ψυχολογικά ώστε να αποδώσει καλύτερο τένις και να “μείνει” περισσότερο στην διεκδίκηση του τροπαίου.

Πριν 32 ολόκληρα χρόνια, η μητέρα της Μαρίας, Αγγελική Κανελλοπούλου, είχε ηττηθεί σε τελικό WTA διοργάνωσης στην Αθήνα, μη μπορώντας ούτε εκείνη να κατακτήσει έναν τέτοιο τίτλο.

.@mariasakkari thanks the @MubadalaSVC crowd following her great week in San Jose! pic.twitter.com/QErFPRFKZ9

WTA (@WTA) 5 Αυγούστου 2018


Mόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώθουμε για την συγκεκριμένη πορεία της στο Σαν Χοσέ αυτήν την εβδομάδα, αλλά και γενικότερα για την πρόοδό της στο γυναικείο Tour, μιας και πλέον είναι ένα μόλις βήμα από την είσοδό της στις 30 κορυφαίες τενίστριες του κόσμου.

Μόνο μηνύματα αισιοδοξίας μπορεί να μας δώσει, τόσο εμάς, όσο και στον ίδιο της τον εαυτό, η συγκεκριμένη παρουσία στο Silicon Valley Classic, ενόψει και του Αμερικανικού Όπεν που είναι προ των πυλών.

Οι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες δεν θα αργήσουν να έρθουν, για το “χρυσό” κορίτσι του Ελληνικού τένις. Αυτό είναι δεδομένο.

Δευτέρα 6/8: Τελικός Silicon Valley Classic
Buzarnescu (Roumania) beat Sakkari (Greece) 6-1 6-0

SILICON VALLEY CLASSIC DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Της πήγαν ΟΛΑ στραβά – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα