Ρεκόρ καριέρας ο Στέφανος, στο Top30 η Μαρία!

Ακόμη μια εξαιρετική εβδομάδα για το ελληνικό τένις έλαβε τέλος στο Internazionali BNL D ‘Italia, και τη Δευτέρα, οι φοβερές εμφανίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη εξαργυρώθηκαν με τις ανανεωμένες κατατάξεις…

Σε διαρκή άνοδο είναι τον τελευταίο καιρό τα δυο “χρυσά” παιδιά του ελληνικού τένις και του ελληνικού αθλητισμού.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη διανύουν τις καλύτερες φάσεις τους στη φετινή χωμάτινη περίοδο, και η κατακόρυφη άνοδος στις κατατάξεις της ΑΤΡ και της WTA αντίστοιχα, ήταν επόμενο

να έρθει.

Αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε νέο ρεκόρ καριέρας μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά στη Ρώμη, ενώ η 23χρονη πρωταθλήτρια από την πλευρά της, ισοφάρισε το career high της.

Ο Στεφ, ανέβηκε για παρθενική του φορά στο Νο6 του κόσμου βελτιώνοντας κατά μια θέση την κατάταξή του σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Θύμα του, ο Κέι Νισικόρι, ο οποίος έπεσε στο Νο7.

Μάλιστα, ο 20χρονος Έλληνας βρίσκεται μια ανάσα από την πρώτη του είσοδο στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, μιας και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ απέχει μόλις 75(!) πόντους, έχοντας συγκεντρώσει 4.155 πόντους συνολικά, σε αντίθεση με τους 4.080 του Στέφανου.

Η Μαρία Σάκκαρη, πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας της στη Ρώμη την προηγούμενη εβδομάδα. Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, θέτοντας νοκ-άουτ νωρίτερα τενίστριες όπως η Κβίτοβα, η Κονταβέιτ και η Μλαντένοβιτς, και από σήμερα βρίσκεται και πάλι στο Top30 του κόσμου.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2018 είχε να βρεθεί στις 30 καλύτερες της παγκόσμιας κατάταξης η Ελληνίδα τενίστρια. Πέρασαν 8 μήνες, όμως η Μαρία είναι και πάλι εκεί. Τη Δευτέρα, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας της και πλέον καταλαμβάνει τη θέση Νο29.

ATP RANKINGS

WTA RANKINGS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ρεκόρ καριέρας ο Στέφανος, στο Top30 η Μαρία! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα