Τζόκοβιτς: “Δεν έπαιξα το καλύτερό μου σήμερα”

Ο Σέρβος παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ναδάλ, υπογραμμίζοντας ωστόσο την συσσωρευμένη κούραση από τα συνεχή ματς

Μακριά από τον καλό του εαυτό βρέθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Ρώμης και σύμφωνα με τον Σέρβο, η σημαντικότερη αιτία έχει να κάνει με την κούραση.

“Στο 2ο σετ ήταν καλύτερα. Γενικά ένιωθα ότι δεν είχα τη δυναμική κίνηση και την ενέργεια να μπω επιθετικά στη μπάλα. Ένιωσα να μένω από καύσιμα. Μου έλειπε αυτό το μισό βήμα, ειδικά στην πλευρά του backhand. Το εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά ο

Ράφα. Έπαιξε φανταστικό τένις όλη την εβδομάδα και σήμερα ήταν πολύ δυνατός” είπε ο Νόλε στη συνέντευξη Τύπου.

Παρά την ήττα και με το βαρύ 6-0, 4-6, 6-1, ο Τζόκοβιτς φεύγει ικανοποιημένος από τη Ρώμη και θα έχει μερικές ημέρες να προετοιμαστεί κατάλληλα για την έναρξη του Γαλλικού Όπεν (26/05).

“Νομίζω ήταν μια σπουδαία εβδομάδα, αν αναλογιστούμε ότι βρέθηκα έναν πόντο από την ήττα στα προημιτελικά με τον Ντελ Πότρο. Ο τελικός είναι σπουδαίο αποτέλεσμα. Δεν έπαιξα το καλύτερό μου σήμερα. Δεν ένιωσα το καλύτερό μου. Όμως την ίδια στιγμή κατάφερα και πάλεψα και αυτό είναι θετικό για μένα”.

Μιλώντας για την εντός γηπέδου διαφορά με τον Ναδάλ στον τελικό, ο Τζόκοβιτς είπε:”Ο Ράφα έχει ένα πολύ δύσκολο και βαρύ σπιν. Μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση πολύ εύκολα. Έχει σπουδαίο σπάσιμο στον καρπό. Είναι πολύ ταλαντούχος σε όλες τις επιφάνειες αλλά πολύ περισσότερο στο χώμα. Καλύπτει το γήπεδο πολύ καλά. Πολλά από τα ράλι που παίξαμε θα ήταν δικοί μου πόντοι με το 99% των υπολοίπων παικτών στο tour, όμως όχι απέναντι σε αυτόν. Σου στέλνει πάντα την έξτρα μπάλα.

“Το backhand μου δεν είναι σαν του Ντόμινικ Τιμ που μπορεί να παράξει πολύ σπιν. Μπαίνω μέσα και προσπαθώ να πάρω τη μπάλα στο ανέβασμα. Μερικές φορές λειτουργεί και μερικές όχι. Σήμερα, ο Ράφα κατάφερε να είναι καλύτερος στις ανταλλαγές του backhand μου με το forehand του”

The post Τζόκοβιτς: “Δεν έπαιξα το καλύτερό μου σήμερα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα