Ναδάλ: “Δεν με νοιάζει το 6-0” – VIDEO

Το σημαντικό για τον Ναδάλ είναι η απόδοση και η συνέχεια στο ίδιο υψηλό επίπεδο

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Ράφαελ Ναδάλ, πριν ταξιδέψει στο Παρίσι για να υπερασπιστεί το θρόνο του στο Roland Garros.

Λίγο πριν κλείσει τα 33 του χρόνια, ο Ισπανός πρωταθλητής πανηγύρισε τον 9ο τίτλο του στη Ρώμη και 34ο Masters της καριέρας του, με επιβλητική εμφάνιση

και νίκη επί του μεγάλου αντιπάλου του, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό της διοργάνωσης!

Ο Ράφα κέρδισε 6-0, 4-6, 6-1 τον φορμαρισμένο Σέρβο και θα πάει με ψυχολογικό αβαντάζ στο Γαλλικό Όπεν έναντι του έτερου διεκδικητή του τίτλου στο φημισμένο Grand Slam.

Για τον Ναδάλ, δεν είναι σημαντικό το πρώτο bagel στις 54 αναμετρήσεις με τον Τζόκοβιτς αλλά το επίπεδο του τένις που κατάφερε να πιάσει και μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τα επόμενα τουρνουά.

“Δεν με νοιάζει να κερδίζω 6-0 ή 6-4. Έκανα ένα σπουδαίο 1ο σετ χωρίς λάθη και παίζοντας πολύ επιθετικά, με συνεχής εναλλαγές κατεύθυνσης. Αυτό δεν είναι σύνηθες και ίσως δεν συμβεί ποτέ ξανά. Το 1ο σετ ήταν σημαντικό γιατί έδειξε ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Αυτό είναι το σημαντικό για σήμερα και σημαντικό για το αύριο” είπε ο Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την Κυριακή.

“Δεν πρέπει να παραπονιέσαι όταν παίζεις άσχημα, όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα ή νιώθεις πόνο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιδείξεις σωστή συμπεριφορά. Να προπονείσαι καθημερινά μα πάθος. Αυτό είναι κάτι που κάνω σε όλη την καριέρα μου και γι’αυτό πάντα βρίσκω τον τρόπο να επιστρέψω. Είμαι εδώ και πάλι. Ένας σημαντικός τίτλος, μια σημαντική στιγμή. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσω το ίδιο…”

Σίγουρα η κατάκτηση του τίτλου στη Ρώμη χαροποιεί τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος όμως δεν παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία του που παραμένει η χαρά του παιχνιδιού και να είναι υγιής.

“Ζητούσατε τίτλο. Επιτέλους, κατέκτησα έναν. Για μένα, όμως το πιο σημαντικό είναι να νιώθω τον εαυτό μου να παίζει καλά, να είμαι υγιής και να έχω την ενέργεια που είχα σήμερα. Αν όλα αυτά συμβαίνουν, σίγουρα οι τίτλοι θα έρθουν αργά ή γρήγορα. Πάντα κόντρα στον Νόβακ είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι γιατί είναι μέρος της ιστορίας. Είναι ξεχωριστό συναίσθημα. Σήμερα ήμουν νικητής εγώ, τις τελευταίες φορές ήταν ο Νόβακ. Όμως, χαίρομαι περισσότερο για τον τίτλο παρά για τη νίκη επί του Νόβακ. Είμαι πιο χαρούμενος γιατί το επίπεδο του τένις ήταν πολύ υψηλό”

Ο Ναδάλ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Roland Garros, θέλοντας να μείνει προσηλωμένος στον στόχο του.

“Κάθε μέρα ένιωθα και λίγο καλύτερα. Στα ημιτελικά (κόντρα στον Τσιτσιπά) ήταν το καλύτερό μου παιχνίδι μέχρι τότε. Σήμερα έπαιξα ακόμα καλύτερα από εχθές. Αυτό είναι. Είμαι χαρούμενος που έφτασα σε αυτό το επίπεδο πριν από ένα Grand Slam. Όμως, δεν θέλω να μιλήσω για τα Grand Slam τώρα. Δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν. Κάθε τουρνουά είναι ξεχωριστό για μένα. Το να καταφέρω να κερδίσω ξανά εδώ στη Ρώμη, είναι μοναδικό”

The post Ναδάλ: “Δεν με νοιάζει το 6-0” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα