“Αυτοκράτορας” στη Ρώμη ο Ναδάλ – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό της Ρώμης κερδίζοντας με bagel(!) το πρώτο σετ κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, χρειάστηκε τελικά τρία σετ για την επιστροφή στους μεγάλους τίτλους όντας και πάλι ο recordman στις κατακτήσεις Masters τίτλων!

Ο “Αυτοκράτορας” του χωμάτινου τένις είναι και πάλι στον θρόνο του!

Μπορεί να χρειάστηκε αρκετούς μήνες για να επιστρέψει στην κατάκτηση τίτλων και συγκεκριμένα από το περσινό Τορόντο στον Καναδά,

ωστόσο, ο θρυλικός 32χρονος Ισπανός έκανε το “διάβημά” του ακριβώς στο σωστό χρόνο!

Λίγο πριν δηλαδή την έναρξη του Ρολάν Γκαρός, κατόρθωσε να κερδίσει στον φετινό τελικό της Ρώμης τον τεράστιο του αντίπαλο, Νόβακ Τζόκοβιτς, με 6-0, 4-6, 6-1 κατακτώντας τον πρώτο του φετινό τίτλο που τονώνει, ασυζητητί, την “πληγωμένη” του ψυχολογία και περηφάνια!

Είχε δεχτεί αμφισβήτηση για το φετινό του παιχνίδι στο χώμα, έχοντας “κολλήσει” σε τρεις σερί ημιτελικούς έχοντας, αναμφισβήτητα, θέματα με το παιχνίδι του αλλά και την αυτοπεποίθησή του.

Μην θυμώνετε όμως το “θηρίο”!

Ο Ναδάλ, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, αντέδρασε υποδειγματικά κατακτώντας τον ένατο τίτλο του στη Ρώμη, με νίκη μάλιστα επί του Τζόκοβιτς κάτι που πάντα έχει βαρύνουσα σημασία!

Όλα αυτά σε έναν παράξενο τελικό στον οποίο είχαμε το πρώτο bagel ever(!), σε 54 δηλαδή αναμετρήσεις και 144 σετ ανάμεσα στους δύο τενίστες!

Ο Ναδάλ ξεκίνησε απίστευτα δυναμικά τον τελικό κόντρα σε έναν Τζόκοβιτς “χαμένο” στο κορτ, εμφανώς εξαντλημένος από τις έξι περίπου ώρες που έπαιξε τις τελευταίες δύο μέρες στη Ρώμη.

Και εκεί που ο Τζόκοβιτς “δεινοπαθούσε” απλά για να πάρει ένα game, κατάφερε από το δεύτερο σετ και μετά να βελτιώσει προοδευτικά την απόδοσή του και τελικά να ισοφαρίσει, μάλλον ανέλπιστα, τον αγώνα οδηγώντας τον σε τρίτο σετ!

Το πρώτο game του τρίτου σετ, ίσως, ήταν τελικά το πιο κομβικό στον αγώνα καθώς εκείνη τη στιγμή το μομέντουμ ήταν με τον Τζόκοβιτς που είχε αρχίσει να ελέγχει τα περισσότερα ράλι και να φαίνεται ανανεωμένος από πλευράς δυνάμεων.

Κάποια λάθη του εκεί στο να τελειώσει μερικές ρηχές μπάλες του Ράφα του στοίχισαν με τον Ναδάλ να κάνει εκεί το break και να αλλάζει ολοκληρωτικά τη ροή του τελικού.

Ξανά με την ψυχολογία “σύμμαχο”, ο Ράφα έπαιξε άριστα όλο το υπόλοιπο τρίτο σετ απέναντι σε έναν Τζόκοβιτς “αποκαμωμένο” πια πνευματικά και σωματικά για να φτάσει στον αριθμό ρεκόρ των 34 Masters τίτλων!

Και επειδή ο μεγάλος στόχος του Ράφα είναι αναμφίβολα η κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός για 12(!) φορά, αυτός ακριβώς ο τίτλος είναι πραγματικό “αντίδοτο” στις “πληγές” που είχε από την μη κατάκτηση τίτλου για πολύ καιρό και ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες του να είναι και πάλι ο θριαμβευτής στο Παρίσι!

Αν εξαιρέσουμε το τέλος του δεύτερου σετ όπου και πάλι εμφανίστηκε αγχωμένος και κάπως αβέβαιος με τα χτυπήματά του, ο Ναδάλ ήταν εξαιρετικός σε όλο το υπόλοιπο ματς με το forehand του και πάλι να πετά “φωτιές” ενώ και οι συγκλονιστικές του άμυνες οδηγούσαν τον κουρασμένο Τζόκοβιτς σε λάθη ειδικά στα μεγάλης διάρκειας ράλι.

Η στρατηγική του Νόλε να επιμείνει σε διαρκώς αποτυχημένα dropshots (απόρροια σίγουρα και της κούρασης του) του στοίχισε ειδικά στις αρχές του τρίτου σετ όταν και η πλάστιγγα γύρισε, οριστικά πια, στην μεριά του Ισπανού.

81 τίτλοι καριέρας για τον “ταυρομάχο” του τένις, του καλύτερου χωμάτινου τενίστα όλων των εποχών που μείωσε και το h2h κόντρα στον Νόλε σε 26-28!

Walking off court to THIS

…and this @RafaelNadal | #ibi19 pic.twitter.com/Gzz5n6sbM0

ATP Tour (@ATP_Tour) 19 Μαΐου 2019

Celebrate with @RafaelNadal

What’s your GIF reaction to his #ibi19 title? pic.twitter.com/fJcBqoSHAm

ATP Tour (@ATP_Tour) 19 Μαΐου 2019

Όλοι μείναμε έκπληκτοι με όσα έγιναν στο πρώτο σετ στο οποίο ο Ράφα έκανε, κυριολεκτικά, ό,τι ήθελε τον Σέρβο!

Φοβερά κυριαρχικός από τη βασική γραμμή, αφάνταστα πιο φρέσκος από τον Νόλε δεν έχασε ούτε game από τον αντίπαλο του στο πρώτο bagel μεταξύ τους μετά από 54(!) αγώνες και υπήρχαν ενδείξεις ότι θα είχαμε μια συντριβή του κουρασμένου Τζόκοβιτς στον τελικό της Ρώμης!

Μόνο αυτό δεν έγινε όμως!

Ο απίστευτος μαχητής Τζόκοβιτς, μάζεψε τα “κομμάτια” του από το καταστροφικό πρώτο σετ, μπήκε δειλά-δειλά στον ρυθμό του ματς και στο κρίσιμο σημείο “χτύπησε” τον Ναδάλ που έμοιαζε προς στιγμής “χαμένος” από την αναπάντεχη τροπή που πήρε το ματς.

Υπήρχε και ο εκνευρισμός για τις χαμένες break point ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο σετ, τέσσερις το σύνολο μεταξύ των οποίων και ένα 0-40 στο 3-3!

Τελικά ο Τζόκοβιτς, στο δεύτερο μόλις break point του στο ματς πήρε το σετ στο 5-4 για να στείλει αυτόν τον παράξενο τελικό σε τρίτο σετ!

Το πρώτο σετ του τρίτου σετ αποδείχτηκε κομβικής σημασίας.

Ο Νόλε σέρβιρε έχοντας το μομέντουμ του αγώνα και όντας τρομερά βελτιωμένος από τη βασική γραμμή αλλά έκανε μερικά σημαντικά λάθη σε ρηχές μπάλες του Ναδάλ και τελικά υπέστη break ξεσπώντας ανελέητα στη ρακέτα του.

Ήξερε πολύ καλά ότι επανέφερε έτσι την ηρεμία σε έναν Ναδάλ που την είχε χάσει προς στιγμήν και ο Ισπανός δεν ξανακοίταξε πίσω.

Πιο φρέσκος, πιο “διψασμένος” για την επιστροφή στους τίτλους και, στο τέλος της ημέρας, καλύτερος από τον Τζόκοβιτς τελείωσε το τρίτο σετ σχετικά γρήγορα χάνοντας μόλις ένα game.

Πλησιάζουμε σιγά-σιγά στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν!

Ενώ η φετινή χωμάτινη σεζόν κύλησε πιο ενδιαφέρουσα ποτέ λόγω της μη κυριαρχίας του Ναδάλ, ο 32χρονος Ισπανός θα είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Παρίσι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί “μνηστήρες” του τίτλου που θα πρέπει όμως να υπερβούν εαυτόν για να τον “εκθρονίσουν”!

ATP INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post “Αυτοκράτορας” στη Ρώμη ο ΝαδάλVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα