Πρωταθλητής στη φιλανθρωπία! – VIDEO

21:02 5/3/2018 - Πηγή: Tennis24

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα δώσει το “παρών” για πέμπτη φορά στην καριέρα του στο Match για την Αφρική, αυτή τη φορά στο Σαν Χοσέ των Η.Π.Α. με αντίπαλο τον Τζακ Σοκ δείχνοντας περίτρανα πως πέραν από τεράστιος αθλητής είναι και μεγάλος άνθρωπος…

Οκτώ χρόνια, αισίως, μετά το πρώτο ματς για την Αφρική που διεξήχθη στη Ζυρίχη με αντιπάλους τους Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ, φτάσαμε στο πέμπτο ματς για την πολύπαθη ήπειρο που γίνεται με πρωτοβουλία του Roger Federer

Foundation που βοηθά παιδιά στη “μαύρη” ήπειρο από το 2004.

Το γεγονός ότι ο ίδιος είναι μισός Αφρικανός (από την πλευρά της μητέρας του), οδήγησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο να είναι ευαίσθητος σε θέματα φιαλνθρωπίας από πολύ νεαρή ηλικία έχοντας φυσικά ο ίδιος λύσει προ πολλού το οικονομικό του πρόβλημα.

Η τελευταία εκδοχή αυτής της όμορφης αγώνων θα φιλοξενηθεί στο Σαν Χοσέ όπου τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 05:00 GR, Ρότζερ Φέντερερ και Τζακ Σοκ θα προσφέρουν άφθονο θέαμα, όπως απέδειξαν και πρόσφατα στον διασκεδαστικότατο αγώνα που έδωσαν στο Hopman Cup!

Θα ακολουθήσει αγώνας διπλού μεταξύ των ομάδων Ρότζερ Φέντερερ/Μπιλ Γκέιτς και Τζακ Σοκ/Σαβάνα Γκιούθρι (παρουσιάστρια του NBC Today Show).

Το πρώτο ματς για την Αφρική μάζεψε 2,5 εκ. δολάρια και είναι φυσικά γνωστό για το απίστευτο blooper που είχε καθώς οι Φέντερερ/Ναδάλ πρόσφεραν άπειρες στιγμές γέλιου μέχρι να…ολοκληρώσουν το σποτάκι προώθησης!

Οι επόμενες εκδοχές των αγώνων αυτών περιελάμβαναν τους Σταν Βαβρίνκα, Τζον Ισνερ και Αντι Μάρεϊ ως αντιπάλους του Μαέστρου και όλες είχαν μεγάλη επιτυχία από πλευράς εισπράξεων που πηγαίνουν στην ενίσχυση της μόρφωσης των παιδιών στην Αφρική.

Κώστας Αϊτάκης

The post Πρωταθλητής στη φιλανθρωπία! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα