Μέλι Αλιασίμ για Ρότζερ…

13:57 5/3/2018 - Πηγή: Tennis24
Το ανερχόμενο αστέρι του Καναδά στο τένις, Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, έπλεξε το εγκώμιο του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ…

Ο 17χρονος Αλιασίμ, βρίσκεται σε σταδιακή ανοδική πορεία στο ανδρικό Tour τους τελευταίους μήνες και έχει καταφέρει να κεντρίσει όλα τα βλέμματα του παγκόσμιου τένις, με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, σε ηλικία 17 ετών.

Ο νεαρός Καναδός βρίσκεται στο Νο166 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή και έχει βαλθεί αν τρελάνει τους απανταχού φιλάθλους του αθλήματος, καθώς με την πορεία του δείχνει πως μπορεί να βρεθεί στο Top50 του κόσμου μέχρι και

το τέλος της χρονιάς, σε ηλικία 17 ετών και λίγων ημερών δηλαδή!

Ασφαλώς, πρότυπο για τον Αλιασίμ, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον κατά τεκμήριο κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ρότζερ έχει αφήσει για τα καλά το στίγμα του στην παγκόσμια κοινότητα του τένις και κατ’επέκταση του αθλητισμού και έλαβε… ακόμη λίγα καλά σχόλια για την προσωπικότητα και τις ικανότητές του εντός courts, από τον νεαρό Φέλιξ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλιασίμ για τον Φέντερερ:

“Μπορούμε να δούμε από την τηλεόραση πως χτυπά την μπάλα πολύ αργά, αλλά αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, είναι πως την χτυπά με μεγάλη δύναμη και αυτό είναι εντυπωσιακό.

Ο Ναδάλ μπορεί να χτυπάει πιο δυνατά, αλλά τόσο αργά αποκλείεται, είναι μόνο αυτός. Έπρεπε να προσπαθήσω να μπω στον δικό του ρυθμό στην αρχή, πράγμα δύσκολο για εμένα, αλλά στην συνέχεια έπαιξα καλύτερα. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις πως μετά από μια 20ετή και πλέον καριέρα μπορεί και κινείται με τόση μεγάλη άνεση.

Ελπίζω να είμαι και εγώ σε ένα παρόμοιο επίπεδο φυσικής κατάστασης σε αυτήν την ηλικία. Είναι λιγότερο εντυπωσιακό να τον βλέπεις να κερδίζει ένα πεντάσετο ματς, όπως στο Αυστραλιανό Όπεν, γιατί πραγματικά δουλεύει πολύ στην προπόνηση πάνω σε αυτόν τον τομέα.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μέλι Αλιασίμ για Ρότζερ… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα