Όχι και αδιάφορο… – VIDEO

15:21 5/3/2018 - Πηγή: Tennis24
Τι και αν έχουν αποσυρθεί πρωτοκλασάτοι τενίστες από το επικείμενο Indian Wells Masters στις ΗΠΑ ; Το πολύ δυνατό τουρνουά ξεκινάει την Πέμπτη και όλος ο φίλαθλος κόσμος του τένις το περιμένει με αμείωτο ενδιαφέρον…

Μόνο… αδιάφορο δεν θα είναι το πρώτο 1000αρι τουρνουά επί Αμερικανικού εδάφους για φέτος, το οποίο ξεκινάει σε τρεις ημέρες, παρότι σημαντικά ονόματα του ανδρικού Tour έχουν αποσύρει την συμμετοχή τους, με αποκορύφωμα την απουσία του

περσινού φιναλίστ Στάνισλας Βαβρίνκα από την διοργάνωση, λόγω τραυματισμού.

Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρεϊ, Στάνισλας Βαβρίνκα, Μίλος Ράονικ, Νταβίντ Γκοφάν, Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά και Ρισάρ Γκασκέ, είναι οκτώ ονόματα που θα λείψουν από το Masters του Indian Wells στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είναι οκτώ ονόματα, που θα μπορούσαν άνετα, να απαρτίσουν και την… τελική “8αδα” του θεσμού, υπό άλλες συνθήκες.

Πάντως, η μοίρα και οι τραυματισμοί θα τους αποτρέψουν να βρεθούν στο πολύ δυνατό τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 18 Μαρτίου. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως άλλοι σπουδαίοι αθλητές δεν θα λάβουν μέρος στον θεσμό.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών Στέφανος Τσιτσιπάς, θα αγωνιστεί επίσης στα προκριματικά της διοργάνωσης, ενώ είναι τέταρτος alternate του κυρίως ταμπλό. Δηλαδή, αν και εφόσον αποσυρθούν ακόμη τέσσερις τενίστες πριν την έναρξη του τουρνουά, τότε θα μπει κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό.

Ο Στέφανος βελτίωσε το ρεκόρ καριέρας του στην παγκόσμια κατάταξη της ATΡ την Δευτέρα και έφτασε στο Νο71 του κόσμου, κοιτάζοντας πλέον το μέλλον ακόμη πιο αισιόδοξα, μιας και αρχίζει να συγκαταλέγεται στους Top τενίστες της εποχής.

Εκτός του Στέφανου, ο Μάρκος Παγδατής θα δώσει επίσης το παρών στο Indian Wells, καθώς θα βρίσκεται στο προκριματικό ταμπλό της διοργάνωσης, με στόχο βέβαια, την είσοδό του στο main draw του θεσμού για ένατη φορά στην καριέρα του!

Ο Κύπριος, Νο102 στον κόσμο αυτήν την στιγμή, έχει φτάσει μέχρι και τα προημιτελικά του θεσμού το 2006, όπου αποκλείστηκε από το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, τότε και τώρα, Ράφαελ Ναδάλ.

Πέραν της εκπροσώπησης της Ελλάδας και της Κύπρου από τους συγκεκριμένους αθλητές, ο κορυφαίος κατά τεκμήριο τενίστας όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ, θα δώσει κανονικά το παρών, με στόχο την υπεράσπιση του τροπαίου που κατέκτησε πέρσι στο 1000ρι τουρνουά των ΗΠΑ.

Ο Ελβετός “μαέστρος” θα είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού και φέτος, αλλά κανείς δεν μπορεί να θέσει νοκ-άουτ από τώρα, τους εξαιρετικά υπολογίσιμους παίκτες της νέας γενιάς, Ντομινίκ Τιμ, Αλεξάντερ Ζβέρεβ, Νικ Κύργιο και Λούκας Πούιγ, αλλά και τις παλιές “καραβάνες” των courts, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, Μαρίν Τσίλιτς και Κέβιν Άντερσον.

Επίσης, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ θα βρίσκεται και αυτός στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να αγωνιστεί στο Masters του Indian Wells, με τους Τζακ Σοκ, Φάμπιο Φονίνι, Σαμ Κουέρι και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα να είναι αν μη τι άλλο ονόματα που δεν θέλει να βρει κάποιος “μεγάλος” στα πρώτα στάδια του τουρνουά.

Οι Αμερικανοί διοργανωτές, φρόντισαν να προμηθεύσουν με Wild Cards τους Αμερικανούς Τέιλορ Φριτζ, Ρέιλι Όπελκα, Μπράντλεϊ Κλαν και Ερνέστο Εσκομπέντο, ενώ ο νεαρός Αυστραλός Άλεξ Ντε Μινόρ, θα βρίσκεται επίσης στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά με κάρτα ελεύθερης συμμετοχής.

Το μόνο σίγουρο είναι, πως αν και με πολλές ελλείψεις, το φετινό Indian Wells θα έχει την δική του… χάρη και όλοι οι φίλαθλοι του τένις αδημονούν για την έναρξή του. Άλλωστε ποιος ξέρει, ίσως δούμε πράγματα, που θα μας αποζημιώσουν στον μέγιστο βαθμό και θα επιβεβαιώσουν την ποιότητα και την υστεροφημία του συγκεκριμένο θεσμού.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Όχι και αδιάφορο… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα