Πως να κερδίσεις έναν pusher;

Οι περισσότεροι αναγνώστες μας έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, να αντιμετωπίζουν έναν αμυντικό παίκτη, χωρίς ιδιαίτερα καλή τεχνική που επιστρέφει όλες τις μπάλες στο δικό τους μισό.

Νεύρα, άγχος, πίεση, σκέψεις για το “πως πρέπει να παίξω για να κερδίσω περισσότερους πόντους;”, κούραση σωματική και πνευματική.

Μην τρελαίνεστε. Έχει συμβεί σε όλους και σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στους καλύτερους στο επαγγελματικό tour.

Ο Πολ Άνακον (πρώην παίκτης και πρώην προπονητής των Φέντερερ, Σάμπρας) αλλά και ο πρώην επαγγελματίας, Πρακάς Αμριτράι, μας προτείνουν τρόπους για να

αντιμετωπίσουμε τους pushers, τονίζοντας τα “Do’s & Dont’s” κάθε φορά που βρισκόμαστε αντίπαλοι με τέτοιου είδους τενίστες.

Τα Do’s από τον Πρακάς Αμριτράι

Παίξτε με υπομονή: Οι pushers έχουν πάντα το πλεονέκτημα απέναντι σε υπερβολικά επιθετικούς τενίστες οπότε είναι σημαντικό να έχετε υπομονή και να επιλέγετε τα χτυπήματά σας με σύνεση. Μπείτε στο ματς γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλός σας θα κάνει ελάχιστα λάθη, οπότε θα πρέπει να περιορίσετε και τα δικά σας αβίαστα. Παίξτε με υπομονή και μην στοχεύετε τις γραμμές

Παίξτε στο μέσο του γηπέδου: Το παιχνίδι στο κέντρο του γηπέδου είναι μια από τις πιο παρεξηγημένες τακτικές στο τένις. Με αυτόν τον τρόπο, περιορίζετε τις γωνίες που μπορεί να βρει ο αντίπαλος. Επίσης, ένας pusher τενίστας, δεν μπορεί να σας πληγώσει αν παίζετε με ασφάλεια. Αν δεν έχετε τα χτυπήματά σας, στοχεύστε στο κέντρο και περιμένετε από τον αντίπαλο να πάρει πρωτοβουλίες.

Μειώστε την ταχύτητα των χτυπημάτων σας: Θα εκπλαγείτε από το πόσο συχνά ένας pusher μπορεί να μπερδευτεί όταν του δίνετε την ευκαιρία να παίξει επιθετικά. Θα τον βγάλετε από τη ζώνη άνεσης αν μιξάρετε τα χτυπήματά σας, προσθέτοντας αργά χτυπήματα και θα τον οδηγήσετε σε λάθη. Οι pushers συνήθως δυσκολεύονται πολύ στο φιλέ οπότε δοκιμάστε ρηχές μπάλες με slice ώστε να τον αναγκάσετε να ανέβει και να τον βγάλετε από τη ζώνη άνεσης της βασικής γραμμής.

Τα Dont’s από τον Πολ Άνακον

Μην γίνετε εσείς ο pusher: Άσχετα με τον αντίπαλο, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να κάνετε το παιχνίδι σας. Ο επιθετικός παίκτης, σπάνια θα κερδίσει έναν pusher όταν γίνει ο ίδιος ένας pusher.

Μην είστε παθητικοί: Αν σας παρουσιαστεί μια ευκαιρία να επιτεθείτε, αρπάξτε την. Για έναν pusher θα ήταν μεγάλη επιτυχία να περιορίσει σε παθητικό ρόλο έναν επιθετικό αντίπαλο και να τον κάνει να κολλήσει στη βασική γραμμή. Αν χάσετε το επιθετικό σας ένστικτο απέναντι σε έναν pusher, θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα στο γραφείο για εσάς.

Μην υπερβάλλετε: Αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή. Ότι κι αν κάνετε, πρέπει να παίξετε αυτό που ξέρετε. Ο pusher χρειάζεται τα αβίαστα λάθη σας για να επιβιώσει, οπότε χτυπήστε δυνατά και με στόχο αλλά μην προσπαθείτε να βγάζετε συνέχεια winners. Αν ένας pusher καταλάβει ότι υπερβάλλετε, θα παίξει ακόμα πιο σταθερά και σίγουρα. Αν παίξετε υπερβολικά επιθετικά και κάνετε πολλά αβίαστα λάθη, θα δώσετε τα χέρια στο φιλέ πριν καλά-καλά το καταλάβετε”

The post Πως να κερδίσεις έναν pusher; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα