ATP Rankings: Προσαρμογές και τροποποιήσεις λόγω COVID-19

Η ATP ανακοίνωσε τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει σχετικά με το ranking, εξαιτίας όσων συνέβησαν λόγω COVID-19.

Η ATP από νωρίς το καλοκαίρι άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο θα μετρήσει η τρέχουσα σεζόν στη βαθμολογία των παικτών, από το παραδοσιακό 12μηνο σε 22 μήνες, ώστε να υπάρχει πλήρης απόδοση δικαιοσύνης προς όλους τους αθλητές και όσων δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στη περίοδο μετά

την επανέναρξη των τουρνουά, λόγω των ειδικών συνθηκών.

Τον Οκτώβριο, η ATP προχώρησε σε νέα αλλαγή, ορίζοντας τελικά τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει το ranking των παικτών, από το διάστημα των 22 μηνών, σε 24 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μέχρι τη πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου μέσα στο 2021, θα συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες που έχουν δώσει οι παίκτες, ώστε να υπάρχουν και αλλαγές στη βαθμολογία τους και τους πόντους που κερδίζουν.

Τι οδήγησε στις αλλαγές σχετικά με το ranking των παικτών και τη γενικότερη διεξαγωγή των τουρνουά;

Σε ένα πολύ περίεργο 2020, βιώνοντας τη πανδημία όλος ο πλανήτης υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα διακοπής. Έτσι, αποφασίστηκε από τις 16 Μαρτίου του 2020 ότι οι βαθμολογίες θα πάγωναν και δεν θα άλλαζαν οι πόντοι των παικτών κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης σεζόν.

Πως θα παίξουν ρόλο τα τουρνουά (ATP Tour, Grand Slam) που θα γίνουν μετά από την επανέναρξη, στη βαθμολογία των παικτών;

Oι παίκτες που συμμετέχουν στο ίδιο επίπεδο και λαμβάνουν μέρος σε ένα τουρνουά δύο φορές μέσα στο διάστημα των 24 μηνών, θα έχουν το δικαίωμα να μετρήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα τους από το ίδιο τουρνουά. Το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα θα συμπεριληφθεί στο ranking, μόνο αν είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

Πως θα παίξουν ρόλο τα Challenger tour και τα ITF που θα γίνουν μετά από την επανέναρξη, στη βαθμολογία των παικτών;

Οποιοσδήποτε πόντος αποκτηθεί σε αυτά τα τουρνουά, μετά την επανέναρξη, θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα των «Best Of Other Countable». Ένα αποτέλεσμα, κάποιου παίκτη που αποκτιέται μετά την επανέναρξη των tour, που δεν είναι καλύτερο από το χειρότερο των «Best Of Countable results» θα συμπεριληφθεί στα «Non-Countable results».

Γιατί τα challenger τουρνουά και τα ITF διαφοροποιούνται ημερολογιακά σε σχέση με τα υπόλοιπα ATP Tour;

Τα τουρνουά του challenger και τα ITF προγραμματίζονται σε διάστημα ενός έτους και δεν έχουν σταθερή θέση στο ημερολόγιο. Έτσι, όλα τα αποτελέσματα των παικτών στο διάστημα αυτό που έλαβαν μέρος στα τουρνουά, θα μετρηθούν κανονικά στη βαθμολογία τους στη παγκόσμια κατάταξη.

Πως θα κριθεί η πρόκριση των παικτών στους Nitto ATP Finals και στο NextGen ATP Finals μέσα στο 2021;

Στον δρόμο για το Τορίνο και το Μιλάνο, θα μετρήσουν τα αποτελέσματα και θα συμπεριληφθούν μόνο οι αγώνες που θα γίνουν μέσα στο 2021. Η θέση του παίκτη στον δρόμο αυτών των τουρνουά στο τέλος της χρονιάς, μπορεί να μην συμπίπτει με το ranking του.

Θα υπολογιστεί διαφορετικά το ranking των παικτών μέσα στο 2021;

Ναι, τόσο στα μονά όσο και στα διπλά θα συμπεριληφθούν 19 βαθμολογούμενα τουρνουά για όλους τους παίκτες από το 2021.

* Στα μονά, το Nitto ATP Finals, θα προστεθεί ως έξτρα τουρνουά (20ο). Οι κορυφαίοι παίκτες που θα αγωνιστούν σε όλα τα υποχρεωτικά θα έχουν τα εξής:

Ένα (1) Nitto ATP Finals (το επιπλέον τουρνουά)Τέσσερα (4) Grand SlamsΟκτώ (8) υποχρεωτικά Masters 1000Επτά (7) άλλα διαφορετικά τουρνουά (ΑTP Cup, ΑΤP 500, ATP 250, Challenger, ITF)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post ATP Rankings: Προσαρμογές και τροποποιήσεις λόγω COVID-19 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα