Πέντε τενίστες του Top-50, χωρίς ATP τίτλο

Υπάρχουν αρκετοί παίκτες με αδιαμφισβήτητες ικανότητες, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι αγωνίζονται στα πιο σημαντικά τουρνουά, μέχρι στιγμής δεν έχουν κερδίσει τίτλο στο ATP Tour.

Η πιο προφανής περίπτωση είναι αυτή του 20χρονου Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, Νο21 στον κόσμο, ο οποίος έχει ήδη χάσει έξι τελικούς, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι, αργά ή γρήγορα, ο Καναδός θα κατακτήσει έναν ΑΤΡ τίτλο.

Υπάρχουν ωστόσο τέσσερις ακόμη τενίστες που είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένοι και έχουν καθιερωθεί στο

top-50 της κατάταξης ATP, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ποτέ να κερδίσουν έναν ΑΤΡ τίτλο.

Μετά την προαναφερθείσα περίπτωση του Αλιάσιμ, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αυτή του Σέρβου, Φιλίπ Κραίνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στην 31η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έχει ηττηθεί σε τρεις τελικούς ATP.

Ο Ντάνιελ Έβανς, είναι επίσης ένας εξαιρετικά ταλαντούχος τενίστας. Ήταν εντυπωσιακός στο φινάλε της σεζόν, αλλά στα 30 του δεν έχει καταφέρει ακόμα να σηκώσει ένα τρόπαιο ATP. Ο Βρετανός έχει γνωρίσει την ήττα σε δύο τελικούς, στο Σίδνεϊ και στο Delray Beach, το 2017 και το 2019 αντίστοιχα, ενώ φέτος έφτασε σε τρεις ημιτελικούς.

Ο Ζαν Λέναρντ Στρούφ ολοκλήρωσε την σεζόν στην 36η θέση, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει φτάσει στον τελικό, ενός τουρνουά ΑΤΡ. Μάλιστα η απόδοσή του δεν ήταν τόσο υψηλή όσο τα προηγούμενα χρόνια, στην φετινή “παράξενη” σεζόν.

Την λίστα συμπληρώνει ο Αλεξάντερ Μπούμπλικ. Βρίσκεται στην 50η θέση της κατάταξης ATP και πέρυσι (2019) αγωνίστηκε σε δύο τελικούς (Chengdu και Newport).

Έξι παίκτες κέρδισαν ATP τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα τους την φετινή σεζόν, παρά τη διακοπή λόγω της πανδημίας COVID-19 και της μείωσης των τουρνουά.

Αυτοί είναι οι:  Κάσπερ Ρουντ (Μπουένος Άιρες), Ούγκο Ουμπέρ (Αμβέρσα), Γιανίκ Σίνερ (Σόφια), Μίομιρ Κετσμάνοβιτς (Κίτζμπουχελ), Τιάγκο Σιμπόθ-Γουάιλντ (Σαντιάγο), Τζον Μίλμαν (Νουρ Σουλτάν).

Γιάννης Μαύρος

The post Πέντε τενίστες του Top-50, χωρίς ATP τίτλο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα