WTA: Προσαρμόζεται στα δεδομένα της ATP

Η WTΑ θα αλλάξει την ονομασία των κατηγοριών, των τουρνουά της, με σκοπό να ακολουθήσει την γραμμή της ATP, σύμφωνα με τη Marca.

Το tour των γυναικών χωρίζεται επί του παρόντος σε πέντε βαθμίδες: Premier Mandatory, Premier 5, Premier, International και $125K διοργανώσεις. Η ATP διαθέτει Masters 1000αρια, 500αρια και 250αρια τουρνουά.

Τα τουρνουά Premier Mandatory (Indian Wells, Μαϊάμι, Μαδρίτη και

Πεκίνο) και Premier 5 (Ντόχα-Ντουμπάι, Ρώμη, Καναδάς, Σινσινάτι και Γιουχάν), θα μετατραπούν σε 1000αρια. Τα Premier σε 500αρια, ενώ τα International σε 250αρια. Oι διοργανώσεις $125Ks θα αλλάξουν επίσης σε 125αρια.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι πόντοι που θα δίνονται στους νικητές μπορεί να μην είναι οι ίδιοι με το επίπεδο των ATP διοργανώσεων. Η WTA απονέμει σήμερα 1.000, 900 και 470 βαθμούς για τις τρεις κατηγορίες Premier τουρνουά (Premier Mandatory, Premier 5 και Premier).

Η αλλαγή έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η διοργάνωση WTA στη Μαδρίτη ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνεται κατά τρεις ημέρες και θα αποτελεί από τώρα και στο εξής, ένα event 11 ημερών. Η Tour της WTA δεν έχει ανακοινώσει αν θα υπάρξουν αλλαγές και σε άλλα τουρνουά.

Γιάννης Μαύρος

The post WTA: Προσαρμόζεται στα δεδομένα της ATP appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα