Πεισμωμένος Φέντερερ! – VIDEO

Για τρίτο σερί αγώνα του στην Σανγκάη, ο Ρότζερ Φέντερερ χρειάστηκε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του για να επικρατήσει και το έκανε ξανά κόντρα σε έναν εξαιρετικό Κέι Νισικόρι για να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Του έχει βγει το “λάδι” σε κάθε αγώνα του στην Σανγκάη φέτος αλλά νικά!

Και αυτό ακριβώς μετρά για τον 37χρονο θυμίζουμε Ρότζερ Φέντερερ που, μπορεί να έχει δυσκολευτεί σε όλους τους αγώνες του στην Ασία φέτος, παράλληλα όμως, παίζει και το καλύτερό τένις που τον έχουμε δει να αποδίδει εδώ και πολύ καιρό!

Μπορεί κόντρα στον Κέι Νισικόρι να μην έπαιξε τρίτο σετ

αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν δεινοπάθησε για να κερδίσει τον εξαιρετικό Ιάπωνα με 6-4, 7-6(4) για να σφραγίσει ακόμα έναν ημιτελικό στο Ασιατικό Masters κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς!

O προημιτελικός κόντρα στον “σαμουράι” ήταν ένας αγώνας από τα…παλιά με εξαιρετικό τένις και από τους δύο τενίστες που γύρισαν τον χρόνο πίσω πιάνοντας φοβερή απόδοση και δείχνοντας να έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που είχαν μέσα στη σεζόν.

Ενώ το ματς “φλέρταρε” επικίνδυνα με τρίτο σετ από τα μέσα του δεύτερου σετ και μετά, ο Ελβετός τενίστας κατάφερε να κλείσει την κατάσταση στα δύο σετ, κάτι ζωτικής σημασίας για το ταλαιπωρημένο του σώμα που έχει “τρέξει” πολλά χιλιόμετρα αυτήν την εβδομάδα στην Κίνα.

Είχε κάποιες “ανορθογραφίες” το παιχνίδι του “Βασιλιά” που, όπως και στο ματς με τον Αγούτ, προηγήθηκε με σετ και break αλλά άφησε το μομέντουμ να ξεγλιστρήσει από τα χέρια του.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό, έβαλε και το “χεράκι” του ο Νισικόρι που δεν τα παράτησε σε καμία περίπτωση και έκανε ένα από τα καλύτερά του φετινά ματς παρά την ήττα.

Ο Φέντερερ μπήκε με άγριες διαθέσεις στο ματς “χτίζοντας” με το καλημέρα έξι break point στο σερβίς του Νισικόρι υλοποιώντας το τελευταίο για να πάρει το προβάδισμα και να θέσει τους δικούς του όρους στο σετ.

Παρά τα δύο εξαντλητικά ματς που προηγήθηκαν, το παιχνίδι του “Βασιλιά” ήταν φρέσκο και επέκτεινε το προβάδισμα στο διπλό break στο 4-1 με τον Νισικόρι να περιορίζει τη ζημιά στο ένα σπάσιμο σερβίς αλλά μέχρις εκεί.

Και όλα αυτά σε διάστημα που ο Ιάπωνας έπαιζε καλά αλλά έβλεπε τον Φέντερερ να είναι σχεδόν άψογος και να μην του αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Η κατάσταση “στρίμωξε” και άλλο για τον 29χρονο τενίστα όταν έμεινε με break πίσω και στην αρχή του δεύτερου σετ.

Ο Φέντερερ, όπως και στο ματς με τον Αγούτ, μπορούσε να κλείσει το ματς απλά κρατώντας το σερβίς του όλες τις φορές αλλά και πάλι δεν το κατάφερε.

Η αντίδραση του Νισικόρι ήταν τρομερή με τον Ιάπωνα να ανεβάζει απόδοση, να περιορίζει τον Φέντερερ σε μπόλικα ράλι σε αμυντικό ρόλο ενώ παράλληλα άρχισε να βγάζει μεγάλος βάθος στις επιστροφές.

Το σερβίς του Φεντ είναι κάπως ασταθές αυτή τη βδομάδα και ο Ελβετός το πλήρωσε παραχωρώντας το σπάσιμο σερβίς χάρη στο πείσμα και την επιμονή του Νισικόρι.

Ο Ιάπωνας είχε πλέον το μομέντουμ, έπαιζε πολύ καλά αλλά ο Φέντερερ ισορρόπησε την κατάσταση και δεν τον άφησε να το επεκτείνει περαιτέρω.

Οι δυο τους έβγαλαν μεγάλη ποιότητα στα χτυπήματά τους ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα ήταν να βλέπουμε το ένα αξιομνημόνευτο ράλι μετά το άλλο και το κοινό της Σανγκάης (σχεδόν ολοκληρωτικά στο πλευρό του Φέντερερ) να παραληρεί!

Τελικά, το tie break έδωσε τη λύση ανάμεσα τους με τον Νισικόρι να κάνει την τέλεια αρχή και να προηγείται με 4-1 αλλά τον Φέντερερ να απαντά πεισμωμένα με ένα τρομερό σερί έξι αναπάντητων πόντων και να “κλέβει” το δεύτερο σετ από τα χέρια του Ιάπωνα που έφτασε κοντά αλλά δεν πέρασε τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Φέντερερ δείχνει μετά από αρκετό καιρό “πεινασμένος”, πεισμωμένος και ορεξάτος για να επιστρέψει στους μεγάλους τίτλους ενώ το τένις που παίζει πλησιάζει τα καλύτερα επίπεδα που τον έχουμε δει φέτος να παίζει.

Ερωτηματικό αποτελεί η φρεσκάδα του καθώς έχει δαπανήσει πολλές ώρες στο κορτ, σε αντίθεση ας πούμε με τον άμεσο ανταγωνιστή του, Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει παίξει σαφώς λιγότερο όποια σημασία και αν έχει αυτό.

Ας μην προτρέχουμε όμως!

Πριν δούμε το remake του τελικού του Σινσινάτι ανάμεσα στους δυο τους, ο Ελβετός θα πρέπει να κερδίσει τον ξανά ανεβασμένο Μπόρνα Τσόριτς και ο Τζόκοβιτς τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που, επιτέλους, κάνει ένα τουρνουά αντάξιο των δυνατοτήτων του!

Παρασκευή, 12/10: Προημιτελικοί Shanghai Masters

Zverev (Germany) beat Edmund (Great Britain) 6-4 6-4
Djokovic (Serbia) beat Anderson (S. Africa) 7-6(1) 6-3
Coric (Croatia) beat Ebden (Australia) 7-5 6-4
Federer (Switzerland) beat Nishikori (Japan) 6-4 7-6(4)

SHANGHAI MASTERS DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

Περισσότερα σε λίγο…

The post Πεισμωμένος Φέντερερ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα