Παίζω όταν είμαι έτοιμος…

Ο Ρότζερ Φέντερερ πρόσφατα κατέκτησε τον 20ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο ίσως φαινόταν πως δεν θα έρθει ποτέ στα χέρια του. Αύριο, θα γίνει και επίσημα το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, σπάζοντας το ρεκόρ του Αντρέ Αγκάσι και γινόμενος ο ίδιος ο γηραιότερος τενίστας που καταφέρνει να επιτύχει κάτι τέτοιο. Προγραμματίζοντας εξαιρετικά το καλεντάρι του πέρσι, φαίνεται ολοένα και πιο φρέσκος σε σχέση ακόμη και με πολύ νεαρότερους τενίστες από αυτόν.

Ο Ελβετός ”Βασιλιάς” του αθλήματος,

μίλησε για το σκεπτικό του και πως καταφέρνει να διατηρείται σε τόσο υψηλό επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε και σε μια πτυχή του παιχνιδιού του, το serve and volley, υπογραμμίζοντας πως είναι πιθανόν να δουλέψει ακόμη περισσότερο πάνω σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και να γίνει ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης σε λίγο καιρό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ελβετός θρύλος του τένις:

”Πάντα μπορείς να παίζεις περισσότερο, αρκεί να το θέλεις. Αν θέλεις μπορείς να παίζεις λιγότερο επίσης. Απλά ελπίζω ο κόσμος να μην νομίζει πως ότι κάνω εγώ στα 36 μου, πρέπει να το κάνει στα 25. Έπαιξα από το 1998 μέχρι το 2016 γεμάτες σεζόν, μέχρι που τραυματίστηκα. Η φιλοσοφία μου είναι να παίζω όταν είμαι έτοιμος.

Αυτό που έκανα πέρσι, ήταν να προγραμματίσω ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα για εμένα. Με το να δουλεύεις και να προπονείσαι περισσότερο, γίνεσαι πολλές φορές διαφορετικός και καλύτερος παίκτης, αυτό φαίνεται και στους άλλους αθλητές.

Αν τώρα σταματήσω να παίζω και για έξι μήνες προπονούμαι μόνο στο serve and volley παιχνίδι μου, σε έξι μήνες θα είμαι εντελώς διαφορετικός παίκτης, αλλά φοβάμαι να το δοκιμάσω. Πιστεύω πως θα καταφέρω να αποβάλλω τον φόβο μου και παίρνοντας λίγο χρόνο με τον εαυτό μου, θα καταφέρω να δοκιμάσω κάτι τέτοιο στο τέλος της καριέρας μου. Αυτό θα είναι κάτι εξαιρετικό για εμένα.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Παίζω όταν είμαι έτοιμος… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα