”Επιβίωσε” ο Άντερσον – VIDEO

Ο Κέβιν Άντερσον μπορεί να τα… χρειάστηκε απέναντι στον Κέι Νισικόρι, όμως επιβεβαίωσε την αγωνιστική του ανωτερότητα τουλάχιστον την δεδομένη χρονική στιγμή, παίρνοντας τη νίκη στο tie-break του τρίτου σετ και παράλληλα την πρόκριση για τον τελικό του New York Open.

Ο Νοτιοαφρικανός, Νο1 του ταμπλό στην Νέα Υόρκη, επικράτησε του Ιάπωνα, Νο27 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-1, 3-6, 7-6(4) μετά

από 2 ώρες και 14 λεπτά αγώνα και έκλεισε το ραντεβού του στον τελικό απέναντι στο Νο2 του ταμπλό, Σαμ Κουέρι. Αυτήν ήταν η δεύτερη νίκη του Άντερσον σε βάρος του Νισικόρι, σε έξι παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντίπαλοι.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Σαμ Κουέρι είχε κάνει μια αξιοθαύμαστη ανατροπή επί του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό, για να πάρει το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού στις Ηνώμενες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Κουέρι, επιβλήθηκε με 6-7(5), 7-5, 6-3 του Νο25 στον κόσμο, μετά από ακριβώς 2 ώρες μάχης. Αυτός θα είναι ο 18ος τελικός στον οποίο θα αγωνιστεί ο Κουέρι σε επίπεδο ΑΤΡ, ψάχνοντας τον 11ο τίτλο του, μπροστά στους συμπατριώτες του.

Από την άλλη πλευρά, ο Άντερσον θα αγωνιστεί στον 15ο τελικό του της καριέρας του και δεύτερο για την φετινή χρονιά, καθώς μετράει ήδη έναν χαμένο στο Πούνε της Ινδίας. Ο Νοτιοαφρικανός ψάχνει τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του και τον τρίτο διαδοχικό επί Αμερικανικού εδάφους, μιας και οι προηγούμενοι δυο που κατάκτησε ήταν στο Delray Beach Open το 2012 και στο Winston Salem Open το 2015.

Οι δυο φιναλίστ, έχουν αναμετρηθεί 14 φορές, ενώ υπάρχει απόλυτη ισορροπία στο μεταξύ τους Η2Η, καθώς και οι δυο μετρούν από επτά νίκες!

Αξίζει να σημειωθεί, πως από την ερχόμενη εβδομάδα, ο Άντερσον θα φτάσει σε νέα ύψη στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς θα εισέλθει στο Top10 του κόσμου εκ νέου. Αν καταφέρει δε, και κερδίσει τον τίτλο στη Νέα Υόρκη, θα φτάσει στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, που θα σημάνει το νέο ρεκόρ καριέρας του.

Ο Κουέρι από την πλευρά του, αν κατακτήσει το τρόπαιο στην Αμερική, θα φτάσει στο Νο11 του κόσμου, που θα σημάνει επίσης ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο!

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ”Επιβίωσε” ο Άντερσον – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα