Οι 5 τενίστες που απειλούν τον Ραφα στο Παρίσι

Ο Τσιτσιπάς ανάμεσα στους πέντε τενίστες που μπορούν να προκαλέσουν τον Ναδάλ, σύμφωνα με το atpworldtour.com

Το επίσημο ενημερωτικό site του ανδρικού επαγγελματικού τένις, κάνει μεγάλη αναφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος είναι ο μοναδικός νεαρός τενίστας που έχει τις πιθανότητες να κερδίσει τον Ναδάλ στο Παρίσι, τουλάχιστον σύμφωνα με το atpworldtour.com.

Οι άλλοι τέσσερις τενίστες είναι οι Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ντελ Πότρο και Τιμ με το ειδησεογραφικό

μέσο, να υπογραμμίζει: “Ο Τσιτσιπάς είναι ένας από τους μόλις τρεις τενίστες που έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον Ναδάλ στο χώμα, τα τρία προηγούμενα χρόνια και η διασταύρωση με τον Ράφα στο Παρίσι μπορεί να έρθει μόνο στα ημιτελικά.

Πριν ένα χρόνο, ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε στο 2ο γύρο του Παρισιού, ως Νο39 του κόσμου. Όμως, πλέον, είναι ο πρωταθλητής στο NextGen ATP Finals και έτοιμος να μπει στο Top5 της κατάταξης, έχοντας τις περισσότερες νίκες (29) από οποιονδήποτε άλλον στο φετινό tour.

Ο 20χρονος Έλληνας αστέρας, δεν φοβήθηκε να παίρνει νωρίς τη μπάλα και να ανεβαίνει συχνά στο φιλέ, κόντρα στον Ναδάλ στον ημιτελικό τους στη Μαδρίτη. Παρόλο που έχασε μια εβδομάδα αργότερα στη Ρώμη, ο Τσιτσιπάς δεν ένιωσε έξω απ’τα νερά του.

“Ένιωσα άνετα παίζοντας μαζί του. Δεν ένιωσα άβολα παίζοντας μαζί του αυτά τα δύο ματς στο χώμα. Αυτό είναι καλό. Σήμερα ένιωσα πολύ κοντά, παρά την ήττα στα δύο σετ” είπε πει ο Στέφανος.

Για τους υπόλοιπους διεκδικητές, το atpworldtour.com, γράφει μεταξύ άλλων..

Νόβακ Τζόκοβιτς: “Παρά την ήττα στο Foro Italico, ο Νόβακ έχει κερδίσει τα 9 από τα 12 τελευταία παιχνίδια τους στο tour και προηγείται με 28-26 στο head to head. Ο Τζόκοβιτς ξόδεψε επίσης 2 ώρες και 12 λεπτά περισσότερα απ’ότι ο Ναδάλ, πριν μονομαχήσουν στον τελικό της Ρώμης και παρ’όλαυτά πίεσε τον Ναδάλ στα τρία σετ. Αυτό θα του δώσει αυτοπεποίθηση πηγαίνοντας στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν.

Ντόμινικ Τιμ: “Ο Τιμ παίρνει νίκη επί του Ναδάλ στο χώμα, για τρία συνεχόμενα χρόνια. Τα χτυπήματα του Αυστριακού μπορούν να πλήξουν τον Ναδάλ και να μην του επιτρέψουν να παίξει επιθετικά. Στον περσινό τελικό στο Γαλλικό Όπεν, ο Τιμ δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Ναδάλ σε best-of-five ματς, τουλάχιστον όπως έκανε στο US Open όπου πάλεψε για 4 ώρες και 49 λεπτά απέναντι στον Ισπανό, ωθώντας τον Ναδάλ να παίξει το καλύτερό του τένις”

Ρότζερ Φέντερερ: “Μπορεί να είναι το πρώτο Roland Garros του Φέντερερ εδώ και 3 χρόνια, όμως ποτέ δεν μπορείς να ξεγράψεις έναν πρωταθλητή που έχει 20 Grand Slam. Αν και έχουν να παίξουν από το 2017, ο Φέντερερ μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες απέναντι στον Ναδάλ, έχοντας μειώσει το συνολικό σκορ σε 23-15. Ο Φέντερερ δεν έχει νικήσει τον Ναδάλ στο χώμα, από τη Μαδρίτη το 2009 όμως το γεγονός ότι ο Ναδάλ θα είναι το φαβορί, μπορεί να ελευθερώσει τον Φέντερερ και να τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.

Ντελ Πότρο: “Στη Ρώμη ο Ντελ Πότρο είχε δύο match points κόντρα στο Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς πριν ηττηθεί στην τρίωρη μάχη απ’τον Σέρβο. Ο Αργεντίνος έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και ειδικά με το forehand που είναι το κορυφαίο του όπλο. Επίσης, έδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με το two-handed backhand κόντρα στον Τζόκοβιτς και αυτό θα είναι και το κλειδί απέναντι στον Ναδάλ που θα επιδιώξει επιθέσεις με το βαρύ του forehand. Η πιο μεγάλη πρόκληση για τον Ντελ Πότρο, είναι αρχικά να φτάσει στον τελικό όμως όλοι ξέρουμε πως όταν είναι στην ημέρα του, μπορεί να προκαλέσει οποιονδήποτε. Ακόμα και τον Ναδάλ στο Παρίσι.

The post Οι 5 τενίστες που απειλούν τον Ραφα στο Παρίσι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα