Στο ταμπλό της Οσάκα η Μαρία – DRAW

Πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη κλήρωση του Roland Garros. Πάμε να δούμε αναλυτικά τον δρόμο της Μαρίας Σάκκαρη, αλλά και τις πιθανές διασταυρώσεις των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Παρίσι…

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η κληρωτίδα του Roland Garros στην κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, καθώς την τοποθέτησε στο πάνω μέρος του ταμπλό, ως πιθανή αντίπαλο του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ναόμι Οσάκα,

στον 3ο μόλις γύρο του θεσμού.

*Εδώ η κλήρωση του ανδρικού ταμπλό, παρόντος Στέφανου Τσιτσιπά

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Η Μαρία, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την 29χρονη Γεωργιανή Άννα Τατισβίλι στον 1ο γύρο της διοργάνωσης. Η Τατισβίλι δεν είναι φόβητρο σε καμία των περιπτώσεων, μιας και δεν έχει προκριθεί ποτέ στην καριέρα της στον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Είναι πρώην Νο50 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και πλέον unranked, μιας και ταλαιπωρείται από τραυματισμούς τα τελευταία δυο χρόνια. Έχει να αγωνιστεί σε επίσημη αναμέτρηση από τον Οκτώβριο του 2017!

Στον 2ο γύρο, η Μαρία θα παίξει κόντρα στην Κατερίνα Σινιάκοβα, ή σε μια κοπέλα προερχόμενη από τα προκριματικά. Η Τσέχα, είναι στο Νο43 του κόσμου αυτή τη στιγμή, όμως δεν διανύει το καλύτερο φεγγάρι της στο Tour.

Από εκεί και έπειτα, έρχονται τα δύσκολα για την Ελληνίδα. Αυτό, γιατί στον 3ο γύρο έχει πιθανή διασταύρωση με την Νο1 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης της WTΑ αυτή τη στιγμή, Ναόμι Οσάκα.

Πάντως, η Οσάκα θα πρέπει να προσπεράσει τα εμπόδια των Άννα Καρολίνα Σμιέντλοβα και Βικτόρια Αζαρένκα (ή Γέλενα Οσταπένκο), για να φτάσει στον 3ο γύρο.

Η νικήτρια της μονομαχίας ανάμεσα στην Μαρία Σάκκαρη και τη Ναόμι Οσάκα, θα παίξει κόντρα σε μια εκ των Μάντισον Κις και Καρολίν Γκαρσία στον 4ο γύρο, ενώ πιθανή διασταύρωση στα προημιτελικά είναι η Άσλεϊ Μπάρτι και η Σερίνα Γουίλιαμς.

Όσον αφορά την “4αδα”, Σιμόνα Χάλεπ και Πέτρα Κβίτοβα είναι επίσης στο πάνω μέρος του ταμπλό, και η νικήτρια της πιθανής μεταξύ τους μονομαχίας, θα παίξει κόντρα σε μια εκ των Οσάκα, Γουίλιαμς, Μπάρτι και Σάκκαρη.

Στην υπόλοιπη κλήρωση του κυρίως ταμπλό τώρα, ξεχωρίζει το ντέρμπι της Ελίνα Σβιτόλινα με την Βίνους Γουίλιαμς στον 1ο γύρο *κάτω μέρος του ταμπλό), με τη νικήτρια από αυτή τη μάχη, να διασταυρώνεται με την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στον 3ο γύρο.

Η Σλόαν Στίβενς είναι η πιθανή αντίπαλος των Σβιτόλινα, Β.Γουίλιαμς και Μουγκουρούθα, στην φάση των “16” του θεσμού. Η Αμερικανίδα, Νο7 του ταμπλό, διασταυρώνεται με την Κίκι Μπέρτενς στα προημιτελικά.

Η Ολλανδή, που είναι Νο4 του ταμπλό στο φετινό Γαλλικό Όπεν, έχει tricky κλήρωση πάντως.

Στον 1ο γύρο θα παίξει με την Πολίν Παρμεντιέρ, ενώ στον 2ο με την Αλίζ Κορνέ. Στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με την πολύ φορμαρισμένη Γιοχάνα Κόντα, ενώ στους “16” με την Μπελίντα Μπέντσιτς.

Καρολίνα Πλίσκοβα και Αντζελίκ Κέρμπερ είναι επίσης στο κάτω μέρος του ταμπλό και θα τεθούν αντιμέτωπες στα προημιτελικά, αν όλα κυλήσουν ομαλά και χωρίς εκπλήξεις.

Η Πλίσκοβα πάντως πιο πριν θα πρέπει να αποκλείσει τις Μπρένγκλ, Κουζνέτσοβα, Μλαντένοβιτς και Βοζνιάκι. Η Γερμανίδα, διασταυρώνεται κατά σειρά με τις Ποτάποβα, Βοντρούσοβα, Σουάρεζ Ναβάρο και Σεβάστοβα (ή Μέρτενς).

Όσον αφορά το πάνω μέρος του ταμπλό, όπου έχουν συσσωρευτεί τα μεγάλα φαβορί (Οσάκα, Χάλεπ, Σερίνα Γουίλιαμς και Κβίτοβα), η Γουίλιαμς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της με την Βιτάλια Ντιατσένκο.

Αν προκριθεί, τότε στον 2ο γύρο θα παίξει με την Νταλίλα Γιακούποβιτς και στον 3ο με την νεαρή Καναδή Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Η περυσινή πρωταθλήτρια στη διοργάνωση, Σιμόνα Χάλεπ, θα κάνει ντεμπούτο απέναντι στην επικίνδυνη Αυστραλή Άιλα Τομλιάνοβιτς, ενώ στο 2ο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μάγκντα Λινέτ.

Στη συνέχεια θα παίξει με μια εκ των Λέσια Τσουρένκο και Τζίνι Μπουσάρ και στον 4ο γύρο διασταυρώνεται με τηνΝτάρια Κασάτκινα, πριν την πιθανή αναμέτρηση της κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα, στα προημιτελικά.

Τέλος, η Τσέχα, θα αγωνιστεί με την Σοράνια Κιρστέα στον 1ο γύρο και στον 2ο με την Βέρα Ζβονάρεβα. Στον 3ο θαπεριμένει την Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου, και στη φάση των “16” την Αρίνα Σαμπαλένκα ή την Ανέτ Κονταβέιτ.

“Καυτά” ζευγάρια 1ου γύρου

Οσταπένκο-Αζαρένκα
Γκαρσία-Μπαρθέλ
Ρίσκε-Πέτκοβιτς
Γκαβρίλοβα-Κρούνιτς
Τσουρένκο-Μπουσάρ
Σαμπαλένκα-Τσιμπούλκοβα
Στρίτσοβα-Στόσουρ
Σάσνοβιτς-Χέρσογκ
Σβιτόλινα-Β.Γουίλιαμς
Σουάρεζ Ναβάρο-Γιαστρέμσκα
Γκέργκες-Κανέπι

Πιθανοί προημιτελικοί

Οσάκα-Μπάρτι
Χάλεπ-Κβίτοβα
Στίβενς-Μπέρτενς
Κα.Πλίσκοβα-Κέρμπερ

ROLAND GARROS WOMEN’S DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Στο ταμπλό της Οσάκα η Μαρία – DRAW appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα