Με Φέντερερ και Ναδάλ ο Στέφανος – DRAW

Πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του ανδρικού ταμπλό στο φετινό Γαλλικό Όπεν, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι στο ίδιο section με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφαελ Ναδάλ. Αναλυτικά οι διασταυρώσεις των φαβορί…

Η κληρωτίδα του Γαλλικού Όπεν, σε αντίθεση με την Μαρία Σάκκαρη, έπαιξε όμορφο παιχνίδι στον Στέφανο Τσιτσιπά, δίνοντας του τη δυνατότητα να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Ο Έλληνας τενίστας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Γερμανό Μαξιμίλιαν Μάρτερερ, Νο110 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ,

ενώ εφόσον προκριθεί στον 2ο γύρο του θεσμού, θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν εκ των Ούγκο Ντελιέν και Πράινες Γκανεσβάραν.

Φυσικά, κανένα από αυτά τα εμπόδια δεν φαίνονται ιδιαίτερα υψηλά για τον Στέφανο τη δεδομένη χρονική στιγμή, και έχοντας ως δεδομένο πως θα εμφανιστεί όσο καλός μας δείχνει πως είναι τις τελευταίες εβδομάδες στο χώμα.

Στον 3ο γύρο λοιπόν, ο Στεφ έχει πιθανό αντίπαλο τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφό, σε ένα από τα πρώτα δυνατά τεστ του στο Παρίσι. Ενώ, η λογική τον φέρνει στον 4ο γύρο, όπου θα παίξει απέναντι σε έναν εκ των Μαρίν Τσίλιτς και Στάνισλας Βαβρίνκα.

Και οι δυο προαναφερθέντες είναι πρωταθλητές σε Grand Slam και δεν μπορεί κανείς να τους υποτιμήσει, πάντως κακά τα ψέματα, αμφότεροι δεν διανύουν καλή αγωνιστική περίοδο και είναι μακριά από τα υψηλά στάνταρ απόδοσης τους.

Στα προημιτελικά, ο Τσιτσιπάς διασταυρώνεται με τον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ, και εφόσον καταφέρει και περάσει, τότε θα βρει μπροστά του την υπέρτατη πρόκληση, καθώς θα κληθεί να αγωνιστεί κόντρα στον 11(!) φορές πρωταθλητή του Roland Garros, Ράφαελ Ναδάλ.

Από την υπόλοιπη κλήρωση, αλλά και από τα “καυτά” ζευγαρώματα των πρώτων γύρων, ξεχωρίζει φυσικά το μονοπάτι των… qualifiers για τον περυσινό πρωταθλητή του Γαλλικού Όπεν.

Ο Ναδάλ, ως Νο2 του ταμπλό φέτος στο Παρίσι, θα παίξει κόντρα σε τενίστες προερχόμενους από τα προκριματικά, τόσο στον 1ο, όσο και στον 2ο γύρο. Στον 3ο γύρο, ο Ισπανός διασταυρώνεται με τον επικίνδυνο Νταβίντ Γκοφάν.

Στην φάση των “16” ο Ράφα θα τεθεί αντιμέτωπος είτε με τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, είτε με τον Αργεντινό Γκουίντο Πέγια και στα προημιτελικά θα τον περιμένει, λογικά, ο Κέι Νισικόρι, που είναι βάση seeded ο πιθανός αντίπαλός του, πριν τον Στέφανο Τσιτσιπά στους “4”.

Όσον αφορά το Νο1 του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σέρβος έχει σαφώς δυσκολότερη κλήρωση από τον Ναδάλ. Τα ζόρια ξεκινάνε από τον 1ο γύρο, μιας και θα παίξει κόντρα στον πολύ φορμαρισμένο Πολωνό Χιούμπερτ Χούρκατς, ενώ στον 2ο γύρο διασταυρώνεται με τον Σαμ Κουέρι.

Στον 3ο γύρο, θα παίξει κόντρα σε έναν εκ των Ζαούμε Μουνάρ και Ζιλ Σιμόν, ενώ στους “16” θα βρει κάποιον από τους Ντένις Σαποβάλοφ, Γιάν Λέναρντ Στρουφ και Μπόρνα Τσόριτς.

Στην “8αδα”, ο Τζόκοβιτς διασταυρώνεται με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που βρίσκεται σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση. Άλλοι τενίστες από το bracket που ενδεχομένως να φτάσουν στα προημιτελικά, αντί του Γερμανού: Φονίνι, Κύργιος, Μπαουτίστα Άγκουτ.

Πιθανός αντίπαλος του Νόλε στα ημιτελικά, ο Ντομινίκ Τιμ.

Ο Αυστριακός είναι ο τενίστας που ηγείται του δεύτερου bracket του ταμπλό, και αν αποκλείσει κατά σειρά τους Τόμι Πολ, Αλεξάντερ Μπούμπλικ, Κάιλ Έντμουντ, Γκαέλ Μονφίς και Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, τότε θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο στους “4”.

Ο Ρότζερ Φέντερερ από την πλευρά του, πριν τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά, θα κληθεί να υπερκεράσει τα εμπόδια των Λορέντζο Σονέγο, Μάλεκ Τζαζίρι, Ματέο Μπερετίνι και Μάρκο Τσεκινάτο, σε μια σχεδόν… All Italian διαδρομή, καθώς αν εξαιρέσει κανείς τον Τζαζίρι, όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί αντίπαλοί του, κατάγονται από την γειτονική μας χώρα.

Ωραίο ντέρμπι ανάμεσα σε Ντελ Πότρο και Οζέρ Αλιασίμ… ψήνεται για τον 3ο γύρο, ενώ το Βερντάσκο-Μονφίς αναμένεται blockbuster στο Παρίσι, επίσης για την φάση των “32” της διοργάνωσης. Μαζί τους, και το Τσίλιτς-Βαβρίνκα.

“Καυτά” ζευγάρια 1ου γύρου

Σβάρτζμαν-Φούτσοβιτς
Τιπσάρεβιτς-Ντιμιτρόφ
Στρουφ-Σαποβάλοφ
Μπαουτίστα Άγκουτ-Τζόνσον
Α.Ζβέρεφ-Μίλμαν
Φριτζ-Τόμικ
Τσόριτς-Μπέντενε
Κύργιος-Νόρι
Ρουντ-Γκούλμπις
Καρένιο Μπούστα-Σόουζα
Ντζέρε-Ράμος Βινόλας
Τσονγκά-Γκόγιοβτζικ
Φονίνι-Σέπι

Πιθανοί προημιτελικοί

Τζόκοβιτς-Α.Ζβέρεφ
Τιμ-Ντελ Πότρο
Τσιτσιπάς-Φέντερερ
Ναδάλ-Νισικόρι

ROLAND GARROS MEN’S DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Με Φέντερερ και Ναδάλ ο Στέφανος – DRAW appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα