Το αφιέρωμα του Roland Garros στην Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου βρίσκεται μόλις μια νίκη μακριά από την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, και η επίσημη ιστοσελίδα του Γαλλικού Όπεν της… αφιερώνει, μιλώντας για ιστορική πρόκριση που είναι προ των πυλών…

Μετά την Μαρία Σάκκαρη, ακόμη μια Ελληνίδα τενίστρια είναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Η άνοδος του ελληνικού τένις είναι κάτι περισσότερο από ορατή, και η πρόκριση της Βαλεντίνης στον 3ο προκριματικό

γύρο του Γαλλικού Όπεν, έρχεται να την επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά.

Η 22χρονη πρωταθλήτρια από την Αξιούπολη του Κιλκίς, επικράτησε της Χίδερ Γουότσον μετά από τρία εξαντλητικά σετ και περιμένει την Βάρβαρα Λεπτσένκο την Παρασκευή, για να διεκδικήσει κόντρα στην Αμερικανίδα, το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό του RG.

Τι γράφει όμως η ίδια η ιστοσελίδα του Γαλλικού Major, για τις εμφανίσεις της Βαλεντίνης ;

“Κοντά σε μια ιστορική πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, η Ελληνίδα Γραμματικοπούλου. Είναι πλέον το τρίτο ελληνικό όνομα που μας συστήνεται στον χώρο του τένις, στα χνάρια που χάραξε η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στα 22 της, και με ύψος μόλις 1.64μ., είναι μόλις μια νίκη μακριά από το ντεμπούτο της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam, μετά την νίκη της σε βάρος της Χίδερ Γουότσον την Πέμπτη, αφού έσωσε πρώτα δυο ματς πόιντ.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η Γραμματικοπούλου κέρδισε μετά από μάχη που διήρκεσε τρία σετ, δείχνοντας την ψυχική της ‘σκληράδα’ και την αστείρευτη δύναμή της, η οποία σε πρόσφατους αγώνες την είχε εγκαταλείψει.

Μαθαίνει από τους συμπατριώτες της όμως. Όπως της έχει πει και η Μαρία Σάκκαρη, δεν χρειάζεται να παίξει το καλύτερό της τένις για να προκριθεί. Χρειάζεται απλά να είναι ψύχραιμη και να μην τα παρατάει στις κρίσιμες στιγμές”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Το αφιέρωμα του Roland Garros στην Γραμματικοπούλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα