Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΔΑΛ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ!

Μετά από συγκλονιστικό αγώνα, ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε τον 80ο τίτλο της πλούσιας καριέρας του, νικώντας στον μεγάλο τελικό του Rogers Cup την αποκάλυψη της φετινής διοργάνωσης, τον δικό μας Στέφανο Τσιτσιπά, που το πάλεψε μέχρι τελικής πτώσεως…

Μια ονειρική εβδομάδα για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, έφτασε στο τέλος της. Μια απίστευτη εβδομάδα για το ελληνικό τένις και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό, έφτασε στο τέλος της.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, γιόρτασε τα 20α γενέθλιά του στο court, αντιμετωπίζοντας τον Ράφαελ Ναδάλ

στον σπουδαίο τελικό του Rogers Cup, στο Τορόντο του Καναδά, κάνοντας “κόλαση” την ζωή του Ισπανού, χωρίς όμως να καταφέρει εν τέλει να κατακτήσει κάποιο σετ, αν και το δεύτερο κρίθηκε στις λεπτομέρειες του τάι μπρέικ, κι αφού πρώτα ο “Στεφ” απόλεσε σετ πόιντ πριν οδηγηθούν εκεί!

Ο Ισπανός ήταν καλύτερος, και έβαλε τέλος στην απίστευτη πραγματικά πορεία του Έλληνα πρωταθλητή όλη την εβδομάδα στην διοργάνωση, όπου κέρδισε τέσσερις(!) αθλητές του Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ!

Μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά μάχης, ο Ράφα κατέκτησε με 6-2, 7-6(4) απέναντι στον Στέφανο, τον τέταρτο τίτλο του στο Rogers Cup, και παράλληλα τον 33ο του τίτλο σε Masters διοργάνωση, αλλά και τον… 80ο τίτλο καριέρας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά γιατί είναι ο Νο1 τενίστας στον κόσμο την δεδομένη χρονική περίοδο!

Third @ATPWorldTour title of 2018.

And look how much it means.#RogersCup pic.twitter.com/YIR7jewwz3

Tennis TV (@TennisTV) 12 Αυγούστου 2018

Μπορεί ο Ισπανός υπερπρωταθλητής να πανηγύρισε ακόμη μια τεράστια διάκριση στην μυθική, γεμάτη τίτλους καριέρα του, όμως δεν μπορούμε να μην δώσουμε τα εύσημα μας στον φοβερό και τρομερό Στέφανο, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα έκανε άπαντες να ασχοληθούν με το τένις.

Ο “Στεφ”, έδειξε τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα και στον τελικό, καθώς αν κι έμεινε πίσω στο σκορ με 6-2, 5-3, δεν τρόμαξε στην ιδέα της ήττας, κι αν και είχε κερδίσει μόλις τρεις(!) πόντους στο σερβίς του Ράφα μέχρι τότε, του “έσπασε” τον τσαμπουκά, μαζί και το σερβίς, μένοντας με το “έτσι θέλω” στο ματς, οδηγώντας λίγα λεπτά αργότερα το δεύτερο σετ του τελικού στο τάι μπρέικ.

Βέβαια, για να οδηγηθεί εκεί, ο Ναδάλ χρειάστηκε σε έναν άκρως επεισοδιακό πόντο να σώσει σετ πόιντ του Έλληνα πρωταθλητή στο 6-2, 5-6, δείχνοντας από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος, και γιατί θεωρείται ο κορυφαίος στις “clutch” καταστάσεις.

Τελικά, ο Ράφα κατέκτησε τον τίτλο στο Τορόντο μετά από επίσης δύσκολο τάι μπρέικ για τον ίδιο, κι έγραψε για ακόμη μια φορά ιστορία. Αυτό, γιατί έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας που καταφέρνει να κατακτήσει 80(!) τουλάχιστον τίτλους καριέρας, σε ΑΤΡ επίπεδο.

Ιστορία γράφει όμως κι ο Στέφανος. Ο 20χρονος, πλέον, πρωταθλητής μας, από Δευτέρα θα δει τον εαυτό του να “αναρριχάται” στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία για το 2018.

Κερδίζοντας 12(!) θέσεις λοιπόν από τούτη την πορεία του, θα… χτυπήσει δυνατά την πόρτα του Top10, όντας 1.356 πόντους πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που θα καταλαμβάνει την 10η θέση την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στα του αγώνα, ο 32χρονος μπήκε κεφάτος στην αναμέτρηση, θέλοντας να μην δώσει πολλά περιθώρια στον “Στεφ”, και εν μέρη το κατάφερε, μέχρι τα μέσα του δευτέρου σετ.

Κερδίζοντας μετά το 0-1, έξι από τα επόμενα επτά γκέιμς, ο Ναδάλ κατέκτησε ελεγχόμενα το πρώτο σετ, βλέποντας τον Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει δυσκολίες στις επιστροφές, “χτυπώντας” κατευθείαν με το φονικό του φόρχαντ στην δεύτερη μπάλα, μειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης του Στέφανου, κάτι που απέφερε κι αρκετούς winnners για τον Ισπανό.

Ο Ναδάλ ήταν εντυπωσιακός σερβίροντας, έχασε μόλις έναν πόντο σε σύνολο 18, και εκμεταλλευόμενος 2/5 ευκαιρίες για μπρέικ που δημιούργησε, πήρε προβάδισμα κατάκτησης του τίτλου μετά από 36 λεπτά τένις, με το εκκωφαντικό 6-2.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Ανήμπορος να βάλει αρκετά πρώτα σερβίς μέσα, και νευρικός στις επιστροφές του μετά από σερβίς του Ράφα, ο Στέφανος έδειχνε πως δεν είχε καθόλου ρυθμό στο γήπεδο, με τον Ισπανό να φαίνεται πως θα κάνει υγιεινό περίπατο μετά και το γρήγορο 2-0 του στην αρχή.

Έλα που όμως ο Τσιτσιπάς είχε άλλη άποψη. Έχοντας συνηθίσει να γυρίζει από πολύ δύσκολες καταστάσεις, ο Στέφανος αν κι έμεινε πίσω στο σκορ με 6-2, 5-3, δεν πτοήθηκε, κι έχοντας ξεκινήσει να βρίσκει μερικά όμορφα χτυπήματα, παρατείνοντας τους πόντους προς όφελός του, ξεκίνησε να πιέζει τον αντίπαλό του.

Ο Ναδάλ, αξίζει να σημειωθεί, πως έδειξε γιατί είναι εκ των σπουδαιότερων τενιστών στην ιστορία και με μια εξαιρετική κίνηση fair play που έκανε στο 5-3. Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος πέταξε την μπάλα για 1ο σερβίς, με το σκορ στο 30-15 υπέρ του, την ώρα που μια φωνή ακούστηκε από τις εξέδρες πάνω στο toss της μπάλας, κι ώθησε τον Έλληνα στο λάθος.

Αφού διαμαρτυρήθηκε, ο Στέφανος δεν είδε τον διαιτητή να συγκινείται ιδιαίτερα, μη δίνοντας του εκ νέου 1ο σερβίς. Κάπου εκεί, ήρθε ο μέγιστος επαγγελματίας Ράφα Ναδάλ ο οποίος με δυο απλές λέξεις τελείωσε την υπόθεση. “First Serve” από τον Ισπανό και… χειροκροτήματα από την εξέδρα φυσικά, για την συγκεκριμένη κίνηση.

Fantastic sportsmanship from @RafaelNadal to @StefTsitsipas #RogersCup pic.twitter.com/7GiV31Xex4

Tennis TV (@TennisTV) 12 Αυγούστου 2018


Τελικά, αφού μείωσε σε 5-4, ο “Στεφ” έκανε ένα εξαιρετικό γκέιμ στην συνέχεια, το καλύτερό του στο σερβίς του Ναδάλ, εκμεταλλευόμενος και τα 5/6 λανθασμένα πρώτα σερβίς του Ισπανού, ο οποίος έκανε κι ένα διπλό λάθος, κι αφού δημιούργησε διπλό μπρέικ πόιντ, τελικά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και να δείξει για ακόμη μια φορά, πως… αρνείται να χάσει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, κι έχοντας την αυτοπεποίθηση με το μέρος του, ο Τσιτσιπάς κράτησε πολύ άνετα το σερβίς του στο αμέσως επόμενο γκέιμ και μετέφερε την πίεση στον Ναδάλ (5-6), ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά πήγε από τον παράδεισο στην κόλαση, όντας έτοιμος πλέον να σερβίρει για να… μείνει στο σετ, κι όχι για να το κερδίσει.

Ο Στέφανος έπαιξε ακόμη ένα εξαιρετικό γκέιμ και δημιούργησε σετ πόιντ(!) στο 5-6 υπέρ του, μη καταφέρνοντας μετά από έναν απίστευτο πόντο, που κατέληξε στον Ισπανό με φιλέ-μέσα, να ισοφαρίσει τον τελικό.

Ο Ράφα πήρε αυτοπεποίθηση, κέρδισε τους επόμενους δυο πόντους κι έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί, πρώτος απείλησε ο “Στεφ” με μίνι μπρέικ (1-2), όμως ο Ναδάλ συνηθισμένος στις δύσκολες καταστάσεις ισοφάρισε γρήγορα (2-2) και λίγες στιγμές αργότερα πήρε προβάδισμα με 5-3, για να “κλείσει” εν τέλει τον σπουδαίο τελικό με 7-4.

Κυριακή 13/08: Τελικός Rogers Cup
1-Rafa Nadal (Spain) beat Stefanos Tsitsipas (Greece) 6-2 7-6(4)

ROGERS CUP DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΔΑΛ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα