Ο αγώνας της χρονιάς!

Το δικό μας παιδί, Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στο Θρύλο του παγκόσμιου αθλητισμού, Ράφαελ Ναδάλ στο ματς τίτλου στο Τορόντο

Έναν από τους σημαντικότερους αγώνες που θα κληθεί να δώσει ποτέ στην καριέρα του, έχει σήμερα (23:00GR-COSMOTE SPORT 6HD) ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Στην παρθενική του συμμετοχή σε τελικό Masters διοργάνωσης, ο 20χρονος πρωταθλητής μας θα διεκδικήσει τον πρώτο του ATP τίτλο (και

ΤΙ τίτλο), αντιμετωπίζοντας τον πιο επιτυχημένο τενίστα στην ιστορία των Masters τουρνουά!

Ο Ράφαελ Ναδάλ, θέλει να διευρύνει το ρεκόρ κατακτήσεων σε τουρνουά της σειράς ATP World Tour Masters 1000, διεκδικώντας τον 33ο τίτλο του στο δεύτερο σημαντικότερο θεσμό στο tour, μετά τα Grand Slam!

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες της αναμέτρησης, έχοντας βρεθεί μια φορά στο παρελθόν αντιμέτωπος με το παιδί θαύμα του παγκοσμίου τένις!

Ο αριστερόχειρας άσος, είχε νικήσει σχετικά ελεγχόμενα τον Στέφανο στον τελικό τους, φέτος στη Βαρκελώνη, στην αγαπημένη του επιφάνεια όμως αμέσως μετά παραδέχθηκε: “Ο Τσιτσιπάς έχει απίστευτο μέλλον”

Σήμερα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά… στην σκληρή επιφάνεια του Tορόντο.

Ο Τσιτσιπάς αρνείται να χάσει ολόκληρη την εβδομάδα, ξεπερνώντας ένα στοιχειωμένο ρεκόρ που κρατούσε ο Ναδάλ από το 2006, όταν είχε γίνει ο νεαρότερος τενίστας που κερδίζει τρεις Top10 τενίστες στο ίδιο τουρνουά…

Πλέον, αυτό το ρεκόρ ανήκει στον Στέφανο ο οποίος το προχώρησε ακόμα περισσότερο, έχοντας αποκλείσει τέσσερις top10 αντιπάλους (Τιμ, Τζόκοβιτς, Ζβέρεφ, Άντερσον) για τον πρώτο του τελικό σε Masters!

Ο Ναδάλ θα προσπαθήσει να γίνει μόλις ο 4ος τενίστας στην Open Era που φτάνει τους 80 τίτλους καριέρας έχοντας ρεκόρ 79-36 στους τελικούς, σε 109 τελικούς που έχει αγωνιστεί (77% επιτυχία).

“Είναι απλά μια ακόμη ημέρα στο γραφείο. Δεν έχει σημασία. Είναι ένας τελικός. Δεν θα τον δω σαν τελικό. Θα σκεφτώ ότι απλά είναι ένα ακόμη παιχνίδι στην όμορφη πόλη του Τορόντο. Θα ακολουθήσω τις ρουτίνες μου όπως κάθε άλλη ημέρα. Μια ακόμη ημέρα, την τελευταία ημέρα. Θα δώσω το καλύτερο που μπορώ, θα βάλω τα δυνατά μου και θα δούμε τι θα γίνει” είπε ο Τσιτσιπάς ενόψει του τελικού.

Σήμερα θα αναμετρηθούν δύο διαφορετικά στυλ. Από τη μια ο ακούραστος Ναδάλ που θα προσπαθήσει να κρατήσει όσο το δυνατον περισσότερο τη μπάλα στο court, περιμένοντας να “σκάσει” τον αντίπαλο και την κατάλληλη στιγμή να “σκοτώσει” τις μπάλες με το πανίσχυρο forehand του και από την άλλη ο Τσιτσιπάς που καλείται να σερβίρει εξαιρετικά, να συντομεύσει τους πόντους και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και την παραμικρή ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί…

Αναμένεται ένας συναρπαστικός τελικός με φυσιολογικό φαβορί τον Ναδάλ, όμως ο Τσιτσιπάς έχει αποδεχθεί ατσάλινος αυτή την εβδομάδα στο Τορόντο ενώ θα έχει και την τρομερή στήριξη των πολλών Ελλήνων φιλάθλων που τον ακολουθούν ολόκληρη την εβδομάδα.

ROGERS CUP DRAW | OOP | TV SCHEDULE

The post Ο αγώνας της χρονιάς! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα