Χάλεπ από ατσάλι! – VIDEO

Η Σιμόνα Χάλεπ, σε έναν από τους καλύτερους τελικούς της χρονιάς στη WTA, κέρδισε μετά από μια απίστευτη μάχη την Σλόαν Στίβενς και στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια στον Καναδά επιστρέφοντας στις μεγάλες επιτυχίες μετά το Ρολάν Γκαρός!

Τι ματσάρα είδαμε…

Σε ένα από τα καλύτερα φετινά ματς του τουρ, Σιμόνα Χάλεπ και Σλόαν Στίβενς, δύο Grand Slam νικήτριες και απ’ότι φαίνεται μεγάλα φαβορί του φετινού Αμερικανικού Όπεν, τα έδωσαν όλα για δυόμιση ώρες αγώνα

με την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο να δείχνει περίσσια πνευματική αντοχή στη νίκη της με 7-6(6), 3-6, 6-4..

Το ματς ήταν ένα συνεχές rollecoaster συναισθημάτων, συγκινήσεων, μομέντουμ αλλά συνολικά περιελάμβανε μερικά από τα συναρπαστικότερα ράλι που έχουμε δει στη σεζόν και συνολικά φοβερό τένις από τις δύο φιναλίστ του φετινού Ρολάν Γκαρός!

Τελικά, η Χάλεπ, αφού πρώτα έχασε τρία set point, και είδε την Στίβενς να μάχεται μέχρι τελικής πτώσεως, μπόρεσε να τελειώσει υπέρ της έναν πολύ κρίσιμο τελικό που την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών μετά το φετινό Ρολάν Γκαρός!

Τρίτος φετινός τίτλος, 18ος συνολικά για την ταλαντούχα Ρουμάνα που φυσικά δήλωσε ηχηρά “παρούσα” ενόψει του φετινού Αμερικανικού Όπεν…

Το πρώτο σετ του μεγάλου τελικού ήταν ένα από τα καλύτερα και πιο ποιοτικά που έχουμε δει φέτος στο γυναικείο τουρ…

Εναλλαγές μομέντουμ, ασύλληπτο τένις και από τις δύο πλευρές και συνολικά ένα εκπληκτικό ματς που ξεσήκωσε στο πόδι το κοινό του Μόντρεαλ!

Την καλύτερη αρχή είχε η ασταμάτητη αυτήν την εβδομάδα Ρουμάνα που προηγήθηκε με διπλό break και 4-1, είχε game point για το 5-1 πριν έρθει η ολική αντεπίθεση της Στίβενς που άρχισε να παίζει διαστημικά!

Με το γνωστό της effortless επιθετικό στιλ, η κάτοχος του Αμερικανικού Όπεν μετέτρεψε το κατά της 4-1 σε 4-4 αλλά μετά από ένα εκπληκτικό game, υπέστη ξανά break και η Χάλεπ είχε την ευκαιρία να σερβίρει για το σετ!

Το σερβίς της βραχύσωμης Ρουμάνας ήταν όμως πρόβλημα…

Δεν έπαιρνε εύκολα πόντους από εκεί και, από την άλλη, όποτε η Στίβενς “συνδεόταν” με την μπάλα ήταν απλά ασταμάτητη…

Η Στίβενς, ισοφάρισε ξανά, προηγήθηκε 6-5 και είχε δύο set point στο σερβίς της Χάλεπ που έμοιαζε πολύ νευριασμένη από το αψεγάδιαστο παιχνίδι της Αμερικανίδας.

Εκεί, όμως, βρήκε δύο ασύλληπτα χτυπήματα και έμεινε “ζωντανή”, μία ζωτικής σημασίας εξέλιξη για την πορεία της στο σετ.

Παρά το γεγονός ότι η Στίβενς μπήκε πιο “τραυματισμένη” ψυχολογικά στο tie break από την απώλεια των δύο set point, επέβαλε και πάλι την κυριαρχία της φτάνοντας μέχρι και στο 5-1 με την Χάλεπ να δείχνει και πάλι χαμένη.

Ξαφνικά, όμως, η μέχρι πρότινος αλάνθαστη Αμερικανίδα άρχισε να “παράγει” λάθη και σε μια νέα ανατροπή, η Χάλεπ μείωσε σε 4-5 αλλά με διπλό λάθος έδωσε ξανά δύο set point στην Στίβενς!

Και πάλι όμως η 26χρονη τενίστρια δεν υλοποίησε τις ευκαιρίες την κρίσιμη ώρα και η Νο1 τενίστρια στον κόσμο την τιμώρησε κάνοντας δικό της αυτό το απίστευτο πραγματικά σετ…

Σε ένα τέτοιο rollercoaster ματς, όμως, σήμα-κατατεθέν του γυναικείου τένις, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει συναρπαστική εξέλιξη…

Στα πρώτα τρία games του δεύτερου σετ είχαμε ισάριθμα breaks με την Στίβενς να προηγείται με σπάσιμο σερβίς.

Η Αμερικανίδα και πάλι έδειξε τις αρετές της στη σκληρή επιφάνεια που είναι, πραγματικά, εντυπωσιακές στα κομμάτια του αγώνα που δεν κάνει λάθη και πάλι περιόρισε τη Χάλεπ σε “κυνήγι” αμυνών!

Τελικά, η Στίβενς βρήκε ρυθμό και στο σερβίς της και τελείωσε το σετ στο σερβίς της Χάλεπ και πάλι με επεισοδιακό τρόπο μιας και απώλεσε άλλα τρία set point πριν, επιτέλους, υλοποιήσει το τέταρτο και στείλει αυτόν τον τρομερό τελικό σε τρίτο σετ!

Φτάσαμε σε ένα σημείο που, όποια το ήθελε περισσότερο, θα το έπαιρνε αν κατάφερε να συγκρατήσει τα αρνητικά της συναισθήματα!

Και η Νο1 τενίστρια στον κόσμο έδειξε σε όλο της το μεγαλείο πόσο πολύ έχει δουλέψει, πέραν του αγωνιστικού, και σε αυτό το κομμάτι!

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το εμφανές άγχος της Στίβενς και να προηγηθεί μέχρι και με 5-2 (διπλό break) αλλά είδε και πάλι την Αμερικανίδα να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα, να της σώζει τρία match point και να μειώνει σε 5-4.

Ευτυχώς για την Χάλεπ, όλα τελείωσαν στο επόμενο game και το πανηγύρισε δεόντως μαζί με τον προπονητή και καλό της φίλο, Ντάρεν Κέιχιλ!

ROGERS CUP WOMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Χάλεπ από ατσάλι! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα