Στέφανος Τσιτσιπάς: 12 μήνες πριν!

Για να καταλάβετε ακόμα περισσότερο το μέγεθος της βελτίωσης του ανδρός, σας θυμίζουμε πού ακριβώς αγωνιζόταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς ακριβώς έναν χρόνο πριν!

Λίγες ώρες απομένουν (23:00 GR) πριν τον τελικό της ζωής του!

Ανήμερα των 20ων γενεθλίων του (ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Στέφανε!!), ο Έλληνας τενίστας παίζει τον δεύτερο και πιο σημαντικό τελικό της καριέρας του έχοντας και πάλι αντίπαλο έναν θρύλο του αθλήματος, τον ανυπέρβλητο και αειθαλή Ραφαέλ Ναδάλ!

Έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο Τοπ15 και σε περίπτωση νίκης (που δεν φαντάζει πια και τόσο “ακραία”) θα ανέβει

στο Νο12 του κόσμου!

Η πρόοδός του είναι απλά ΑΛΜΑΤΩΔΗΣ και το πού ακριβώς έπαιζε πριν από δώδεκα μήνες αλλά και σε ποια θέση στην παγκόσμια κατάταξη βρισκόταν, τα λέει όλα…

Στις αρχές Αυγούστου του 2017, λοιπόν, ο 18χρονος Στέφανος, ακόμα κινούνταν μεταξύ Challenger και ATP World Tour και θεωρούνταν, περιφερειακά, ένας από τους καλούς παίκτες της νέας γενιάς.

Η είσοδος του στα βασικά ταμπλό του Wimbledon και του Ρολάν Γκαρός ήταν οι μεγάλες του επιτυχίες αλλά σε τουρνουά της ATP, δεν είχε καταφέρει να κάνει ακόμα κάποιο σημαντικό breakthrough!

Επιστρέφοντας στον Αύγουστο του 2017, λοιπόν, αγωνιζόταν στο Challenger του Πορτορόζ της Σλοβενίας!

Εκεί όπου θα έφτανε στον ημιτελικό γύρο χάνοντας, μετά από ένα επεισοδιακό ματς για όσους θυμούνται, από τον Σεργκέι Στακόφσκι!

Όλα αυτά, πριν, προς το τέλος του 2017 αρχίζει να δείχνει από τι “πάστα” είναι φτιαγμένος, με τις πρώτες μεγάλες εμφανίσεις σε Σανγκάη (πρώτη νίκη Masters) και κυρίως στην Αμβέρσα όπου έφτασε στον πρώτο του ημιτελικό με την highlight-νίκη κόντρα στον γηπεδούχο Νταβίντ Γκοφάν (πρώτη Τοπ10 νίκη του).

Συγκρίνετε τι γινόταν τότε με τώρα…

Μιλάμε για τη νύχτα με τη μέρα από έναν τενίστα που κάνει, όχι βήματα, αλλά άλματα προόδου έχοντας σοκάρει όχι μόνο το ελληνικό κοινό (που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο από τέτοιες επιτυχίες στο τένις) αλλά και το παγκόσμιο κοινό.

Όλοι πλέον μιλούν για το next best thing του παγκόσμιου τένις και αναφέρονται στον Στέφανο!

Αυτές όμως οι νίκες αλλά και οι ήττες στα Challenger τουρνουά ήταν η παραγωγική διαδικασία που έπρεπε να περάσει ο Στέφανος για να φτάσει σε αυτό το “θαύμα” που βλέπουμε μπροστά ματς σήμερα.

Γιατί πολύ απλά…it’s a long way to the top if you wanna…play tennis!

Κώστας Αϊτάκης

The post Στέφανος Τσιτσιπάς: 12 μήνες πριν! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα