Πόσο πιο απίστευτη μπορεί να γίνει η εβδομάδα;

Βιώνουμε την κορυφαία εβδομάδα που έχει ποτέ καταγραφεί στα χρονικά του ελληνικού τένις

Στην καρδιά του καλοκαιριού και του Αυγούστου, όπου οι περισσότεροι Έλληνες απολαμβάνουν στιγμές ξεγνασοιάς και ηρεμίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μας δίνει έναν υπέροχο λόγο να είμαστε σε εγρήγορση και να ψάχνουμε τηλεοπτικό δέκτη για να παρακολουθήσουμε την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλει απέναντι στα μεγαθήρια του παγκοσμίου τένις!

Μόλις στα 20 του χρόνια, ο Αθηναίος πρωταθλητής, έχει γράψει ιστορία όχι μόνο για το ελληνικό τένις αλλά και για το ATP World Tour

αφού έγινε ο νεαρότερος, από καταβολής ATP Tour (1990) που κερδίζει τέσσερις Top10 τενίστες στο ίδιο τουρνουά!

Η απίστευτη εβδομάδα που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα για τον Στέφανο στο Τορόντο, ξεκίνησε με μια πειστική νίκη-ζέσταμα 6-3, 7-6(3) επί του Νο24 της παγκόσμιας κατάταξης, Νταμίρ Τζουμχούρ.

Στο 2ο γύρο, ο Τσιτσιπάς κέρδισε για δεύτερη φορά τον Ντόμινικ Τιμ με 6-3, 7-6(6) δείχνοντας τα πρώτα δείγματα πως δεν πήγε στο Τορόντο απλά για μια αξιοπρεπή πορεία.

Η πρώτη του συνάντηση σε επίσημο αγώνα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σίγουρα θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του. Μετά από μαγική εμφάνιση, ο #Tsitsifast υποχρεώνει σε σκληρή ήττα τον πρόσφατο πρωταθλητή του Wimbledon (6-3, 6-7, 6-3) κάνοντας το πρώτο και πιο ηχηρό “ΜΠΑΜ” της καριέρας του!

Την επόμενη ημέρα, όλοι τον είχαν ξεγραμμένο απέναντι στον φορμαρισμένο Αλεξάντερ Ζβέρεφ που μάλιστα τον είχε κερδίσει ελεγχόμενα πριν μερικές ημέρες στην Ουάσινγκτον.

Βρισκόμενος κάτω με 3-6, 1-4, ο Στέφανος εξαπολύει μια φοβερή αντεπίθεση, κυρίως στο μυαλό του Γερμανού και με δύο σωσμένα match point, φτάνει στην επική ανατροπή με 3-6, 7-6(11), 6-4 επί του Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης!

Δεν έχουμε συνέλθει καλά-καλά από τον διπλό θρίαμβο του Στέφανου κόντρα σε κορυφαίους αντιπάλους και εκείνος συνεχίζει να μας δίνει αφορμές για πλατιά χαμόγελα, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο…

Σώζοντας κι άλλο match point, αυτή τη φορά του Κέβιν Άντερσον, κερδίζει με νέα επική ανατροπή 6-7(4), 6-4, 7-6(7) και τον Νοτιοαφρικανό, σφραγίζοντας την παρουσία του στον τελικό του Toronto Masters!!

Ανεξαρτήτου αποτελέσματος με τον Ναδάλ στον Κυριακάτικο τελικό (23:00GR-COSMOTE Sport 6HD), ο Στέφανος έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον το Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ με τίτλο στο Τορόντο, θα ανέβει στην 12η θέση της ATP.

Ο στόχος της 10αδας, πλέον, είναι θέμα χρόνου…

The post Πόσο πιο απίστευτη μπορεί να γίνει η εβδομάδα; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα