Ο Φέντερερ αποχαιρετά τον Άντι Μάρεϊ

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε, όπως ήταν φυσιολογικό, για την είδηση των ημερών που είναι η απόσυρση του Άντι Μάρεϊ, λίγες μόνο ώρες πριν μπει ο ίδιος στην υπεράσπιση του τίτλου του στο Αυστραλιανό Όπεν!

Αφού πρώτα οι Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς αποχαιρέτησαν με πολύ ζεστά λόγια από το επαγγελματικό τένις τον Άντι Μάρεϊ, το ίδιο έκανε και ο “Βασιλιάς” του αθλήματος ο οποίος μοιράστηκε, επίσης, πολύ σπουδαία ματς με τον Σκωτσέζο τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Ακριβώς

όπως και ο Τζόκοβιτς, ο Φέντερερ δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση καθώς δεν περίμενε ότι η κατάσταση του Μάρεϊ είναι τόσο άσχημη που θα τον ωθούσε σε αυτή την οριστική λύση της απόσυρσης.

“Το άκουσμα της είδησης με συγκλόνισε. Φυσικά, το ήξερα ότι ταλαιπωρούνταν με το γοφό του αρκετό καιρό τώρα. Πάντα θέλεις, όταν κάποιος αποσύρεται, να είναι με τους δικούς του όρους και να φεύγει χαρούμενος. Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Άντι γιατί την απόφαση την πήρε το σώμα του όχι αυτός”.

“Παρόλα αυτά, δεν συμμερίζομαι την άποψη που άκουσα πολύ τις τελευταίες ώρες ότι ήταν άτυχος στην καριέρα του. Κέρδισε το Wimbledon, κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έφτασε στο Νο1 του κόσμου. Σε σχέση με το Αυστραλιανό Όπεν, ναι, είναι σκληρό ότι έπαιξε πέντε τελικούς και δεν κέρδισε ποτέ. Αλλά, ίσως γι’αυτό το κοινό τον αγαπάει ακόμα περισσότερο!”

“Έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσει εκεί που είναι και ό,τι κέρδισε το άξιζε πέρα για πέρα. Απίστευτη δουλειά στην προπόνηση και μεγάλο ταλέντο, αυτό είναι ο Μάρεϊ”

Μιλώντας τέλος και για τις δικές του πιθανότητες να κερδίσει, για τρίτη σερί φορά, το πρώτο Major της σεζόν, ο Ελβετός τενίστας κρατάει ακόμα χαμηλά τη “μπάλα” αναφέροντας πως θεωρεί φαβορί τον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και τον Ραφαέλ Ναδάλ αν είναι υγιής.

Ωστόσο, ελπίζει να είναι παρών στους τελευταίους γύρους και τότε όλα είναι πιθανά…

Κώστας Αϊτάκης

The post Ο Φέντερερ αποχαιρετά τον Άντι Μάρεϊ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα