Στο Wimbledon το αντίο του Φέντερερ!

Ο Ελβετός μαέστρος ονομάτισε το ιστορικό Championships ως το τουρνουά που θα ήθελε να βάλει τέλος στην καριέρα του, όταν αποφασίσει να κρεμάσει τη ρακέτα του

Ιδανικότερο μέρος για να ολοκληρώσει την πιο λαμπρή καριέρα στην ιστορία του αθλήματος, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ρότζερ Φέντερερ πέρα από το Wimbledon.

Εκεί όπου το 2003 κατέκτησε τον παρθενικό του Grand Slam τίτλο, ο Ελβετός Βασιλιάς θα ήθελε να πει το αντίο στους εκατομμύρια

θαυμαστές του.

Αυτό αποκάλυψε ο 37χρονος μαέστρος κι ενώ ολόκληρος ο τενιστικός κόσμος παραμένει σοκαρισμένος από την αιφνίδια απόφαση του Άντι Μάρει να βάλει τέλος στην καριέρα του, αδυνατώντας να ξεπεράσει τους έντονους πόνους στο ισχίο.

Ο Φέντερερ που ψάχνει τον 100ο τίτλο της καριέρας του στο Australian Open 2019, είπε ότι δεν έχει αποφασίσει πότε θα σταματήσει το τένις, ωστόσο είπε ότι θέλει να το κάνει αυτό όσο είναι υγιής.

“Ευτυχώς για μένα, έχω πολλά μέρη που είναι ξεχωριστά για μένα. Έχω σταθεί πολύ τυχερός στη ζωή μου. Αλλά ναι, σίγουρα το Wimbledon ίσως είναι το πιο σημαντικό για μένα. Δεν έχω σκεφτεί πότε μπορεί να έρθει το τέλος. Δεν έχω αποφασίσει αν θα είναι μετά από έναν ακόμη μεγάλο τίτλο και ξαφνικό” είπε ο Φέντερερ στο CNN από τη Μελβούρνη όπου προετοιμάζεται για την υπεράσπιση του τίτλου του.

Με μια 20ετη καριέρα στην πλάτη του και 99 τίτλους στην τροπαιοθήκη του, το αντίο του Φέντερερ αναμένεται να γίνει κοσμοϊστορικό γεγονός σε επίπεδο αθλητισμού αφού ο Ελβετός θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αθλητές όλων των εποχών.

Πάντως, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Φέντερερ, η απόσυρση δεν αναμένεται να έρθει πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

“Όσο είμαι υγιής και ευτυχισμένος με τον εαυτό μου, θα συνεχίσω να παίζω. Σίγουρα θα είναι ένα συγκινητικό αντίο αλλά θέλω να είναι μια εορταστική ημέρα και όχι μια λυπηρή ημέρα σαν κηδεία” πρόσθεσε ο Θρύλος Φέντερερ.

Ο Ελβετός θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του στη Μελβούρνη τη Δευτέρα αντιμετωπίζοντας τον Ντένις Ίστομιν, στην πρεμιέρα του Australian Open 2019.

The post Στο Wimbledon το αντίο του Φέντερερ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα