Μπονατίνι η συνειδητή επιλογή κι η εξήγησή της


Ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο Μπονατίνι είναι ο εκλεκτός των ανθρώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Έχοντας συνυπολογίσει όλα τα δεδομένα κι έπειτα από διαδοχικές συζητήσεις για το αν η τελική επιλογή θα έπρεπε να είναι ο 24χρονος επιθετικός της Γουλφς ή ο πολύπειρος, δοκιμασμένος αλλά απών τα τελευταία δυο χρόνια από την Ευρώπη και 32χρονος Μάρκους Μπεργκ, κατέληξαν στο όνομα του πρώτου. Και μάλιστα είναι μια από τις λίγες φορές, η πρώτη στο
πρόσφατο παρελθόν, που η σχετική απόφαση ήταν ομόφωνη. Οι λόγοι έχουν να κάνουν με την εν γένει λογική που έχουν υιοθετήσει από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού στον τρόπο που κινούνται στο μεταγραφικό μέτωπο.

Μ’ εξαίρεση την περίπτωση Χατσερίντι, όλες οι υπόλοιπες επιλογές έγιναν συνυπολογίζοντας την ποιότητα και τις ικανότητες του κάθε ποδοσφαιριστή σε συνάρτηση με την ηλικία και την προοπτική που μπορεί να έχει με πλέον αντιπροσωπευτική περίπτωση αυτήν του Λέο Ζαμπά. Ενός 20χρονου Βραζιλιάνου, για τον οποίο το κόστος της απόκτησής του ήταν μεν μεγάλο αλλά η προοπτική εξέλιξής του αντίστοιχα τεράστια. Ως ανάλογη περίπτωση, έστω και χαμηλότερου μεγέθους λογίζουν τον Μπονατίνι. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ο Μάριο Μπράνκο γνωρίζει πολύ καλά από τη συνεργασία τους στην Εστορίλ, ενώ καιρό τώρα βρισκόταν υπό την παρακολούθηση των ανθρώπων της ομάδας. Σαφώς κι ανασταλτικός παράγοντας ήταν η περιορισμένη χρησιμοποίησή του από την αγγλική ομάδα στη φετινή σεζόν – κι ενώ μάλιστα προερχόταν από μια καλή σεζόν στην Premiership - έπειτα από ένα θέμα που ανέκυψε ανάμεσα στον ίδιο και τον προπονητή του. Η πρόταση του «Δικεφάλου» προς την αγγλική ομάδα αφορά δανεισμό με την προοπτική – δυνατότητα αγοράς το προσεχές καλοκαίρι αν όλα κυλήσουν ομαλά, σ’ ένα θέμα που περιμένουν άμεση εξέλιξη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θετική.

Η περίπτωση του Μπεργκ σαφώς κι ήταν αξιόλογη αλλά δεν πληρούσε τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις. Μεγαλύτερο κόστος, αρκετές διαπραγματεύσεις με διαφορετικά μέτωπα κάτι που σημαίνει καθυστέρηση σε μια χρονική στιγμή που δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο κι ένας ικανός μεν ποδοσφαιριστής αλλά σε μια ηλικία που θα μεγάλωνε κι άλλο τον ήδη υψηλό όρο της ομάδας. Θεωρητικά θα προσέδιδε πλεονέκτημα στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος με μικρότερο ρίσκο από τον Βραζιλιάνο. Θεωρητικά όμως καθώς στην πράξη όλα μπορούν ν’ αποδειχτούν διαφορετικά και γενικότερα στην ομάδα θέλουν να εξαλείψουν περιπτώσεις όπως αυτή του Μπερμπάτοφ πριν από χρόνια, δίχως αυτό να σημαίνει πλήρη ταύτιση των δυο περιπτώσεων.

Στο στόχαστρο της ομάδας υπήρξε κι ακόμη μια περίπτωση ικανότατου επιθετικού, όμως το ζωηρό ενδιαφέρον κι άλλων μεγάλων ομάδων από τα πλέον ελκυστικά πρωταθλήματα της ηπείρου εκτόξευσε τα νούμερα αρκετά ψηλά για τα ελληνικά δεδομένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα