Τα quotes του Sir Murray!

O Άντι Μάρεϊ ανέφερε, στην πορεία των ετών, μερικές καταπληκτικές ατάκες που έχουν ήδη μείνει αξέχαστες στην ιστορία του αθλήματος!

Επειδή αθλητής δεν είναι μόνο η απόδοση στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου αλλά και οι δηλώσεις και η συμπεριφορά εκτός αυτού, ο Άντι Μάρεϊ απέδειξε σε πλείστες περιπτώσεις τι ποιότητας χιούμορ διαθέτει αλλά και το ότι είναι ένας άνθρωπος με ανησυχίες και ευαισθησίες.

Συγκεντρώσαμε ενδεικτικά μερικές από τις πιο “δυνατές” ατάκες που έχει πει ανά τα χρόνια που σίγουρα θα λείψουν τη μέρα που θα “κρεμάσει” τη ρακέτα του…

Για τη φήμη του

“Οι άνθρωποι

πιστεύουν ότι δεν έχω συναισθήματα γιατί η φωνή μου είναι επίπεδη και ακούγεται βαρετή. Είναι ατυχές αυτό αλλά έτσι είναι η φωνή μου. Έχω προσπαθήσει να την αλλάξω αλλά δίχως αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι μέσα μου έχω πολλά συναισθήματα!”

“Σε αντίθεση με την εικόνα μου, έχω πολύ χιούμορ!”

“Δεν είμαι αντί-Άγγλος και ποτέ δεν ήμουν. Ο προπονητής της φυσικής μου κατάστασης είναι Άγγλος, ο φυσιοθεραπευτής μου είναι Άγγλος, μερικοί φίλοι μου είναι Άγγλοι. Οπότε, μάλλον δεν έχω πρόβλημα με τους Άγγλους!”.

Για τον σεξισμό

Ερώτηση σε συνέντευξη τύπου: “Άντι, ο Σαμ Κουέρι είναι ο πρώτος Αμερικανός τενίστας που φτάνει σε ημιτελικά Slam από το 2009”

Μάρεϊ: “Άνδρας τενίστας…”

Για τη φιλοσοφία του στο τένις

“Στο τένις, δεν φοβάσαι τόσο τον αντίπαλό του όσο την αίσθηση της αποτυχίας. Την αίσθηση ότι ήσουν πολύ κοντά σε έναν μεγάλο στόχο αλλά δεν τα κατάφερες.”

“Δεν μπορείς να σκέφτεσαι για τις καριέρες άλλων παικτών. Ο καθένας είναι διαφορετικός”.

“Δεν παίζω σε κανένα τουρνουά που σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να το κερδίσω”

“Με ρωτάνε συνέχεια αν θεωρώ το άθλημα του τένις “καθαρό”. Δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι ο ορισμός του “καθαρού” αθλήματος. Για μένα ακόμα και ένας τενίστας στους εκατό πρώτους να έχει ντοπαριστεί, αυτό δεν είναι “καθαρό” άθλημα”.

“Ο τύπος συνέχεια με ρωτάει γιατί αργώ τόσο να πάω στις συνεντεύξεις τύπου. Γιατί, αν δεν κάνω το μασάζ, το μπάνιο με τον πάγο, τις ασκήσεις αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν και να φάω κάτι, ο επόμενος αντίπαλός μου έχει ήδη το πλεονέκτημα”.

“Πιστεύω ακράδαντα ότι η προσωπική ζωή έχει μεγάλο αντίκτυπο στην παρουσία σου στο κορτ. Αν η προσωπική σου ζωή είναι άνω-κάτω δεν γίνεται να αφοσιωθείς στους στόχους σου στο τένις. Αν, αντιθέτως, υπάρχει σταθερότητα και ηρεμία, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.”

Για το τελευταίο game πριν κερδίσει το Wimbledon το 2013…

“Όταν σέρβιρα στο τελευταίο game, αισθανόμουν το πόσο τεράστια υπόθεση ήταν αυτό για τη Μεγάλη Βρετανία. Ευτυχώς, το κέρδισα…”

Δούλεψα τόσο σκληρά σε αυτό το game. Ήταν οι πιο δύσκολοι πόντοι που έχω κερδίσει στη ζωή μου. Δεν ξέρω καν πώς κέρδισα τους τρεις τελευταίους πόντους. Το μυαλό μου ήταν παντού εκείνη τη στιγμή. Εκείνο το τελευταίο game θα είναι για πάντα το πιο δύσκολο που έπαιξα στην καριέρα μου…”

Και κάτι τελευταίο, για τις…μπανάνες!

“Για μένα, οι μπανάνες είναι ένα ελεεινό φρούτο!”

Κώστας Αϊτάκης

The post Τα quotes του Sir Murray! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα