Ντεμπούτο στο Top10 για Σβάρτσμαν – VIDEO

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, πέτυχε το απόγευμα της Τρίτης ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Ο ταχύτατος Αργεντινός, μετά από μια συγκλονιστική μονομαχία με τον δύο φορές φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν, Ντόμινικ Τιμ, κατάφερε να επικρατήσει με 7-6(1), 6-7(6), 5-7, 7-6(5), 6-2 του αντιπάλου του και εξασφάλισε την πρόκριση στους “4” καλύτερους της διοργάνωσης.

Μετά την παρθενική του πρόκριση σε ημιτελική φάση Grand Slam τουρνουά, ο 28χρονος Σβάρτσμαν εξασφάλισε την είσοδό

του στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός στο Live ATP Rankings καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή το Νο8 του κόσμου, ωστόσο απειλείται από τον Αντρέι Ρούμπλεφ και σε περίπτωση που ο Ρώσος κερδίσει σήμερα τον Τσιτσιπά, θα ανέβει αυτός στην 8η θέση της κατάταξης, ρίχνοντας στην 9η τον Σβάρτσμαν.

Πλέον, ο Αργεντινός που ξεκίνησε το τουρνουά από το Νο14 του κόσμου, θα χρειαστεί να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Ράφαελ Ναδάλ, για την πρόκριση στον τελικό.

Ο Σβάρτσμαν, μετά τον θρίαμβο επί του Τιμ, δήλωσε πανέτοιμος για τη σπουδαία αναμέτρηση στα ημιτελικά και είπε ότι μπορεί να κερδίσει ξανά τον Βασιλιά του χώματος.

“Πλέον ξέρω ότι μπορώ να τον κερδίσω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό” είπε ο Αργεντινός, πριν ακόμα επιβεβαιωθεί το ραντεβού με τον Ναδάλ στα ημιτελικά, αφού ο Ισπανός αγωνιζόταν με τον Γιάνικ Σίνερ αργά το βράδυ της Τρίτης.

“Ο Ράφα είναι Θρύλος εδώ. Ουσιαστικά του ανήκει το μέρος” πρόσθεσε ο Σβάρτσμαν ο οποίος είχε κερδίσει με το εντυπωσιακό 6-2, 7-5 τον Ναδάλ στην πρόσφατη συνάντησή τους για τα προημιτελικά του Rome Masters, πριν ηττηθεί απο τον Τζόκοβιτς στον τελικό.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Ντεμπούτο στο Top10 για Σβάρτσμαν – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα